Hlavní obsah

Lokomotivou za císařem Karlem IV. do Kadaně

Novinky, Vlastimil Roflík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Císař římský a král český Karel IV. opět dorazí v sobotu do Kadaně. Přijede pozdravit své poddané a občany města na tradiční Císařské slavnosti. Akci pořádá město Kadaň ve spolupráci s místními spolky. A co mohou návštěvníci v sobotu 24. srpna v Kadani zažít? Bude toho dost a dost.

Foto: Vlastimil Roflík

Za Karlem IV. můžete do Kadaně parní lokomotivou.

Článek

Císařský den se v Kadani koná již od roku 1992, tedy letos již po jednadvacáté, a za dobu své historie si získal ohlas nejen mezi místními, ale také mezi přespolními, kterých jezdí rok od roku více. 

Akce se koná na paměť příjezdu císaře a krále, který navštívil město v roce 1367. Hlavním lákadlem Císařského dne je bezesporu slavnostní průvod, který projde městem přesně ve 14.00 hodin.

Na Mírovém náměstí, které je centrem sobotního dění, vystoupí středověcí kejklíři, hudebníci či šermíři. Nebude chybět ani rytířský turnaj koňmo, který se bude konat ve Smetanových sadech od 17 hodin.

Do Kadaně se můžete dostat například parní lokomotivou, která vyráží ze směru od Mostu buď ve 12.40, nebo v 17.50 a bude stavět na stanicích v Jirkově, Chomutově a Kadani.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám