Hlavní obsah

Litovelský pivovar už pojedenácté otevře brány kultuře a dobrému pivu

Novinky, Roman Mašín

Nejen pivem žije známý litovelský pivovar. V sobotu 8. srpna se už pojedenácté otevřou jeho brány všem, kteří mají rádi dobrou muziku a kvalitní zlatavý mok. Vítejte na Litovelském Otvíráku!

Foto: Roman Mašín

Varna Pivovaru Litovel, plná mramoru a mědi, je samozřejmě součástní prohlídkové trasy. Tady se pivo vaří tradičním českým způsobem.

Článek

Stejně jako v minulých ročnících se jedna z největších kulturních akcí v regionu odehraje přímo v areálu pivovaru Litovel. Litovelský Otvírák dostal své jméno nikoliv od toho, že by akce otevírala festivalovou letní sezónu, ale protože je pořádána současně jako Den otevřených dveří Pivovaru Litovel. Každoročně už tradičně probíhá druhou srpnovou sobotu, což je letos 8. srpna. Celodenní akce je určena nejen pro pijáky piva, ale opravdu pro celé rodiny.

Celý den budou probíhat komentované prohlídky výrobních prostor Pivovaru Litovel. Pivovar má dlouholetou tradici a dodnes odolal tendenci prodat firmu zahraničním vlastníkům. Pivo se tu vaří tradičním výrobním postupem. Není bez zajímavosti, že pivovar je spojen se světoznámou postavou českého sportu - Gustavem Frištenským, který si vzal za manželku dceru prvního sládka Pivovaru Litovel Josefa Elledera. Litovelský pivovar dnes vaří své nejsilnější pivo právě se značkou Gustav.

V areálu pivovaru vyrostou tři scény, na kterých se budou střídat celý den umělci domácí i zahraniční. A k tomu samozřejmě poteče proudem litovelské pivo ale i nealkoholické nápoje ze sladu - nealkoholické pivo Litovel Free a nealkoholický radler Litovel Černý citron. A jaký by to byl festival bez pečených klobás a dalších dobrot, které také budou u stánků k dispozici. A pořadatelé nezapomněli ani na děti a mladistvé, kterým bude věnována část programu.

V programu, kromě jiných vystoupí třeba skupina TURBO, Karel Kahovec a GEORGE & BEETHOVENS a Viktor Sodoma, Peter Nagy & INDIGO a mnoho dalších. Nebude chybět ani ohňostroj a další doprovodný program. Aby si návštěvníci mohli dosytosti vychutnat litovelský mok, jsou připraveny kyvadlové autobusové spoje z Olomouce, Šternberka, Prostějova (přes Slatinice), Konice, Mohelnice a Uničova. A pro ty, kteří přijedou na kole, je připravena kolárna, ve které si mohou své stroje bezpečně uložit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám