Hlavní obsah

Litoměřice hostily 3. ročník taneční soutěže Team Dance 2011

Novinky, Jiří Růzha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 12. listopadu se skupiny Bílý zajíc a Lucarino Dance zúčastnily již třetího ročníku pohárové taneční soutěže Team Dance 2011, kterou pořádá Dům kultury Litoměřice za spolupráce s tanečním mistrem Tomášem Mikulským.

Foto: Jiří Růzha

Pohárové taneční soutěže Team Dance 2011 slavnostně zahájili Ing. Věra Kmoníčková a Tomáš Mikulský.

Článek

Taneční skupiny Bílý zajíc Libochovice a taneční skupina Lucarino Dance z DÚSP Čížkovice se na tuto soutěž poctivě připravovaly již týdny před jejím vyhlášením. Hodiny nácviku a poctivé dřiny přinesly své ovoce. Nastal den soutěžní. Ráno v 9 hodin byla prezentace a pak úderem desáté slavnostní nástup, po kterém to vše vypuklo.

Soutěžilo se v disciplínách Plesové a Country formace, Disco dance, Street dance, Show dance a na závěr Orient. V kategoriích mini děti, děti, junioři a hlavní. Celkově na 20 souborů předvedlo ve více jak pětihodinovém tanečním maratonu na 35 choreografií. Vše hodnotila porota ve složení: Stanislav Zíka – Karlovy Vary, Tomáš Mikulský – Roudnice nad Labem, Yveta Murínová – Děčín, Martin Pořízek – Praha, Marek Škabrada – Kralupy nad Vltavou. Akci vidělo či se jí přímo zúčastnilo na 600 diváků a soutěžících.

Chvíle napětí a již se skupina Bílý zajíc ve své choreografii v kategorii děti/plesové a country formace otáčí na parketu. V kategorii děti byla nejvíce početná disciplína moderních tanců, vždyť mládí to je jen a jen o pohybu. Trošku zamrzí, že country scéna trošku na úkor moderní muziky ztrácí... Při vyhlášení výsledků vládla trošku nervozita a pak - 2.místo v Plesových a country sestavách patří skupině Bílý zajíc Libochovice. Děti ukázaly, že umí a krásné druhé místo zahřálo a povzbudilo do další práce.

V kategorii hlavní, tedy dalo by se říci dospělých, převládal moderní tanec a také tanec orientální. Taneční skupina Lucarino Dance z DÚSP Čížkovice, složená pouze z mentálně postižených tanečníků, tančí již třetím rokem americké Line Dance a na soutěžích pro zdravotně postižené občany si vede velmi dobře, ovšem tahle soutěž je pro členy skupiny úplně něčím novým. Jsou plni nových dojmů a zážitků a ještě se mají pustit do pomyslného souboje s velmi dobrými soupeři.

Tréma byla obrovská. I když skupina příští týden oslaví své již sté vystoupení na veřejnosti, ale přece... soutěž je soutěž. Celou sestavu zatančili bez jediné chybičky a výsledek? Také velmi krásné 2. místo bylo obrovskou odměnou za celoroční práci a hlavně důkazem, že i zdravotně postižení mohou obstát v soutěži s ostatními skupinami.

Co říci na závěr. Pohárová taneční soutěž Team Dance 2011 je za námi. Byla perfektní, byla přínosem pro všechny účinkující i diváky. Doufejme, že takovéto soutěže i přes úspory, které nás všechny čekají v příštích letech, nevymizí a budou pokračovat v dalších a dalších ročnících.

Díky patří všem pořadatelům a hlavně tanečnímu mistru Tomáši Mikulskému (www.tomasmikulsky.com) a Domu kultury Litoměřice (www.mkz-ltm.cz).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám