Hlavní obsah

Listování v Poličce zahájí turné s knihou Mé dětství v socialismu

Novinky, Klára Kašparová

U příležitosti 25. výročí listopadu 1989 desítky známých osobností připravily mozaiku příběhů, emocí a vzpomínek na svá dětská léta v období socialismu. Vykreslují mimořádně plastický obraz doby, kterou zažila stále ještě naprostá většina z nás. Zavzpomínejte s nimi na tuto dobu.

Foto: Klára Kašparová

Listování opět v Poličce. Tentokrát se však uskuteční v salónku restaurace Pivovar na náměstí.

Článek

Krátce po svém křtu se kniha Mé dětství v socialismu vydává na turné po České republice a v pátek 14. listopadu toto turné zahájí v Poličce a v Jevíčku. V mnoha městech dostanou povídky dramatické obrysy a divákům se představí v rámci cyklu scénických čtení LiStOVáNí. Nejen nostalgické vzpomínání ale hlavně zábavu, možnost popovídat si o svých vzpomínkách a odnést si zbrusu novou knihu i s podpisem autora mají diváci během celého listopadu.

Autory povídek tvoří zajímavá směsice osobností, která už sama o sobě stojí za povšimnutí. Jsou mezi nimi herec Tomáš Hanák, novinářka Daniela Drtinová, umělec a podnikatel Michal Horáček, ale třeba i David Gaydečka – pořadatel hudebního festivalu United Islands nebo architekt a herec David Vávra.

„Tomuhle projektu od samého začátku pomáhá nejen mnoho šťastných náhod, ale i nadšení jeho autorů. Jsem jim všem nesmírně vděčný, že připravily texty, které jsou osobní, dojemné, silné a živé. A jsem si jist, že jejich dramatizace jim dodá ještě nový, naléhavější rozměr. Osobně se na představení mimořádně těším,“ říká Ján Simkanič, autor projektu.

Pokud patříte také mezi děti socialismu, pak ve vás vtipné, dojemné, mrazivé a originální texty zaručeně vyvolají proud vašich vlastních vzpomínek, emocí a zážitků z té doby. Nebo jste se narodili až po sametové revoluci? Potom zůstanete v úžasu nad tím, v čem vaši rodiče museli každodenně žít a jak moc se tehdejší svět lišil od dnešního. Nechte se pobavit, dojmout a překvapit. 

Scénické čtení proběhne v pátek 14. listopadu ve 20 hodin v sále restaurace Pivovar na poličském náměstí. Vstupenky je možné zakoupit v předprodeji v poličské knihovně na oddělení pro dospělé. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám