Hlavní obsah

LiStOVáNí s Lukášem Hejlíkem ve valtické galerii Reistna

Novinky, Jitka Sobotková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Literární klub při galerii Reistna ve Valticích připravil na neděli 15. září jedinečnou literární nabídku pro všechny milovníky literatury.

Foto: Jitka Sobotková
Článek

„Zveme všechny na LiStOVáNí, což je cyklus scénických čtení, kdy budeme každý měsíc představovat zajímavé, aktuální knihy, které se objevují na trhu, ale trochu jinou, nezvyklou formou,“ informovala Petra Caulfield z galerie Reistna.

Vybraní autoři a jejich dílo či přímo specifická kniha budou přímo před diváky interpretováni v podobě scénického čtení. „Nejde o nějaké fanzinové čtení oblíbených pasáží, jde o dýchající představení s rekvizitami, kostýmy, hudbou, začátkem a koncem,“ vysvětlila Petra Caulfield.

Prvním autorem, který se v galerii Reistna představí, bude Niccolò Ammaniti a jeho román Já se nebojím. Číst i hrát budou Pavel Oubram, Tomáš Drápela a Lukáš Hejlík.

Já se nebojím je syrový a něžný román o krutosti světa, o předčasném loučení s časem dětských her a bezstarostnosti a také o boji s děsem a strachem, který si v sobě nosí každý člověk. Filmová verze této knihy byla nominovaná také na Oskara.

Projekt LiStOVáNí působí pro všechny generace na pěti stálých divadelních scénách v Praze, Brně, Českých Budějovicích, Havlíčkově Brodě a Bratislavě. Průměrně uvádí až deset premiér ročně pro dospělé, mládež i děti. A navíc ročně se LiStOVáNí dostane až do osmdesáti českých měst a odehraje téměř tři sta představení. „Nenechte si tedy ujít tuto jedinečnou příležitost v září ve Valticích,“ zve za literární klub Petra Caulfield.

LiStOVáNí výborně podporuje čtenářství jako takové. Svou živou, akční formou dokazuje především dnešní mladé generaci, že dnes, kdy je možné skoro všechno, pořád ještě není kniha pasé.

Na podzim v galerii Reistna plánují LiStOVáNí speciálně pro děti spojené s projektem CELÉ ČESKO ČTE DĚTEM.

Reklama

Výběr článků

Načítám