Hlavní obsah

Listopadové a prosincové akce podpoří projekty UNICEF

Novinky, Karolína Kudláčková

Během listopadu a prosince se v Praze bude konat hned několik charitativních akcí, jejichž cílem je finanční podpora projektů humanitární organizace UNICEF.

Foto: UNICEF
Článek

První z nich se odehraje v sobotu 3. listopadu mezi 10. a 17. hodinou v pasáži Myslbek. Výtěžek z prodeje sladkých i slaných dobrot poputuje na očkovací programy, které každoročně zachrání život až třem milionům dětí po celém světě. Od 14 hodin bude pečivo osobně prodávat spisovatel a vyslanec českého UNICEF Michal Viewegh.  

V úterý 4. prosince se v Českém muzeu hudby uskuteční aukce panenek předních módních návrhářů, výtvarníků a dalších známých osobností. Panenku pro tuto akci navrhli nebo přímo vytvořili například Liběna Rochová, Robert Vano, Eva Jiřičná, Petr Kalouda, Rony Plesl, Květa Fialová, Lucie Bílá, Jan Hřebejk, Jiřina Jirásková, Susan Sarandon, Olga Lounová atd. Pokud byste se akce chtěli zúčastnit, je třeba se přihlásit na adresu unicef@unicef.cz.

Po celý listopad a prosinec bude probíhat společný projekt UNICEF a Parfumerií Fann, v nichž budou k dostání přívěsky ke klíčům v podobě panenek a panáčků (tradičního artiklu UNICEF). Utržené peníze pro změnu poslouží sirotkům, kterým jejich rodiče zemřeli na AIDS. V současnosti se jejich počet odhaduje na 17,5 milionu. Více než dva miliony z nich jsou sami HIV pozitivní, protože se nakazili v prenatálním či postnatálním stadiu svého života.

Také v síti IKEA budete do Vánoc moci opět navštívit stánky UNICEF s blahopřáními, dárkovými certifikáty Dárek pro život a sortimentem drobného zboží.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám