Hlavní obsah

Linhartovský zámek zve na letošní poslední vernisáž

Novinky, Jaroslav Hrubý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 2. září v 18 hodin se na zámku Linhartovy uskuteční poslední letošní vernisáž. Návštěvníci budou moci shlédnout výstavu Návraty volyňských Čechů a práce výtvarného seskupení Kolibřík.

Foto: Foto - Karel Knapp

Vernisáž 2. září

Článek

Výstava Návraty volyňských Čechů zobrazuje emigranty, kteří ve 2. polovině 19. století odešli do Volyňské gubernie v tehdejším carském Rusku. Dokumentuje jejich kolonizační a posléze hospodářskou činnost a především jejich návrat zpět do vlasti.

Výtvarné seskupení Kolibřík tvoří autoři Ivana Kubíčková, Jaroslav Koděra, Jaroslava Eschlerová a Jaroslav Eschler.

Ivana Kubíčková - malování je pro ni přirozenou formou komunikace, dobíjí ji pozitivní energie z malování.

Jaroslav Koděra - začínal s vyřezáváním šperků a drobných předmětů pro své přátele. Rád využívá vad a kazů dřeva - jeho výstava nese název Krása suků. Věnuje se také vyřezávání betlémů. Jeho práce byly vystaveny v ČR i v zahraničí.

Jaroslava Eschlerová - s hlínou začala pracovat až na studiích výtvarné výchovy.

Jaroslav Eschler - pracuje se dřevem celý život. Organizuje sochařská a řezbářská sympozia nejen v ČR ale i v zahraničí.

Součástí vernisáže je také soubor litografií od Friedricha Adolfa Kunikeho pod názvem Krajina starých sídel. Tento soubor zapůjčila Vědecká knihovna v Olomouci. Ve 20. a 30. letech 19. století patřila k základním námětům grafiky veduta s důrazem na historickou dominantu - např. panská sídla, kláštery...

O hudební doprovod během vernisáže se postará BcA. Daniel Jun.

Výstava potrvá do konce října.

Reklama

Výběr článků

Načítám