Hlavní obsah

Linec se připravuje na rockový nářez

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zimní období je nejen časem poklidných koled, ale někde i tvrdých rockových melodií. Koncert rockových hvězd minulých let připravují na začátek nového roku i v rakouském Linci. Nejdřív se ale musíte zklidnit u vánočního stromku a potěšit se dárky.

Foto: TVLinz-Röbl
Článek

Krize je prý moc nezasáhla

Zatímco většina Evropy se potýká s finanční krizí, naši jižní sousedé ve většině případů tvrdí, že se jich nijak nedotkla. Zřejmě mají pravdu, potvrdila mi to řada Rakušáků jak ve Vídni, tak i třeba v Salcburku, Innsbrucku nebo jen kousek za hranicemi v Linci, oblíbeném nákupním městě Jihočechů.

Ovšem, kdo by rád přiznal, že má hlouběji do kapsy. Vše vánoční je v Linci soustředěno hlavně kolem Starého trhu a Farního náměstí.

Ocel, klid a hvězdy

Pokud máte nakoupeno, dárkově, ne alkoholově, a chcete uniknout z předadventovaného světa betlémů a všudypřítomného svařeného vína, libé vůně lineckého pečiva a uzenin všeho druhu, máte možnost vyjet si na několikahodinovou plavbu lodí po Dunaji a jen pozorovat zasněženou krajinu. Nejhezčí jsou večerní plavby, když je bezmračná mrazivá noc. Ve studeném tichu asi dlouho nevydržíte, ale výlet za to stojí.

Město na Dunaji má velkou průmyslovou zónu a právě expozice „Stahlwelt“ lineckých oceláren Voestalpine AG nabízí zajímavý pohled na využití kovů ve světě nejmodernějši multimediální techniky a interaktivních prvků.

V sále „Deep Space centra Ars Electronica objevíte nekonečné hlubiny vesmíru a vydáte se na galaktickou pouť za objevováním hvězd. Jeho další výstavy ukazuji digitální světy a život člověka v novém světle.  A pokud se chcete trochu protáhnout, vezměte si s sebou brusle, můžete si zajezdit v centru města na střeše City parking.

Nářez pod Vánočním stromkem

Pro rockové fanoušky připravili Linečtí hned na začátek roku rockový „nářez“. Akce Rock meets Classic představí na koncertě hvězdy jako Iana Gilliana z Deep Purple, Lou Gramma z Foreigner, McCaffertyho z Nazarethu a Les Holryoda z Barclays James Harvest.

Akce včetně ubytování a Linz-Card 20011 přijde na 146 euro. Bližší informace najdete na /www.linz-tourismus.info/?tag=rock-meets-classic    

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám