Hlavní obsah

Lili Marlene spolu s Precedens společně vystoupí v Malostranské besedě

Novinky, Tomáš Kopečný

V pražské Malostranské besedě se exkluzivně na jednom pódiu potkají kapely Lili Marlene a Precedens v čele s Ivou Marešovou. Společný narozeninový koncert vynikajících muzikantů se uskuteční v úterý 20. června od 20.30 hodin.

Foto: Lili Marlene
Článek

Obě formace jsou zárukou pořádné dávky rockové muziky, neutuchající energie a fenomenální show. Úterní koncert nejen díky tomuto spojení bude netradiční, navíc narozeninový, tak si ho rozhodně nenechte ujít. Čekají vás původní skladby i novinky, nápadité texty, vynikající muzikanti a především dva výrazné ženské hlasy. Za Lili Marlene je to Dáša Součková, za Precedens pak Iva Marešová.

Hudební skupina Lili Marlene je autorským projektem klávesisty a kapelníka Martina Němce, který žánrově směřuje k rockově futuristickým šansonům. Kapela vznikla v roce 2003 a je složena z vynikajících muzikantů, kterými jsou kromě Martina Němce kytarista Jan Šobr, trumpetista Miroslav Barabáš, klávesista a programátor Pavel Nedoma, bubeník Radek Doležal a baskytarista Petr Kohut. Seskupení vévodí expresivní alt zpěvačky Dáši Součkové. V roce 2014 vydali album s názvem Vrány a havrani.

Precedens je česká rocková hudební skupina, která byla založena v roce 1982. Vedoucím a autorem hudby je opět Martin Němec. Kapelou v průběhu let prošla řada významných osobností, mezi nimiž byli například známý písničkář Jan Sahara Hedl, zpěvák Petr Kolář či zpěvačka Bára Basiková, která se po několikaleté pauze v roce 2005 ke spolupráci vrátila a nahrála s kapelou zatím poslední studiové album s názvem Aurora/Abpopa. Nyní kapela svůj soubor omladila a vévodí jí fenomenální hlas Ivy Marešové.

Reklama

Výběr článků

Načítám