Hlavní obsah

Lidl daroval dětem už jedenácté Rákosníčkovo hřiště

Novinky, Vratislav Konečný

Deset dětských hřišť pojmenovaných podle Rákosníčka vyrostlo přes léto po celé České republice. Společnost Lidl, která tak udělala radost desetitisícům dětí, se rozhodla stavět další. Do roku 2014 jich má být 50.

Foto: archiv společnosti Lidl
Článek

„Rozhodli jsme se dlouhodobě podporovat zdravý rozvoj dětí a Rákosníčkova hřiště jsou pěkným příkladem, jak se tuto strategii daří naplnit,“ řekl o projektu Michal Farník, jednatel společnosti Lidl. 

Při vytváření konceptu ideálního dětského hřiště se společnost spojila s autorem oblíbené dětské kreslené postavičky Zdeňkem Smetanou a autorem pohádek o Rákosníčkovi Jaromírem Kinclem. Hřišti tak vévodí neposedný a zvědavý zelený hrdina z rybníku Brčálník. Samotný Rákosníček jako symbol projektu přitom tvoří nejen dekoraci herních prvků, ale je i aktivní součástí her. 

První hřiště se otevírala začátkem prázdnin v Brně a v Berouně, postupně se přidala hřiště v Karviné, Sokolově, Ostravě, Hradci Králové, Písku a se začátkem školního roku si na nových zařízeních mohly začít hrát děti ze Znojma, Jihlavy a Olomouce. Otevření každého bylo slavnostní - pojali ho jako Dětský den, s velkým zájmem malých i velkých. „V Olomouci a Karviné naše hřiště v den otevření navštívilo přes patnáct set dětí,“ dodal Michal Farník.

Zahajovaly hvězdy dětských programů

Programy pro nejmenší "táhly" Dáda Patrasová, Michal Nesvadba a Magdalena Reifová. Na děti čekaly i atrakce, soutěže a dárky s motivem Rákosníčka. „Dohromady jsme během léta a začátkem školního roku rozdali dětem na patnáct tisíc dárkových tašek,“ uvedl Michal Farník. Pro velký úspěch Rákosníčkových hřišť se společnost rozhodla věnovat dětem v letošním roce ještě jedno hřiště.

Každé pohádkové hřiště vyjde na 1,5 milionu Kč. V těchto dnech se v Plzni dokončilo další, již jedenácté Rákosníčkovo hřiště. „Pro letošní rok jsme dětem slíbili deset hřišť s Rákosníčkem. Od prvního otevření se setkáváme s natolik pozitivní reakcí a zároveň poptávkou po dalších hřištích, že jsme se rozhodli postavit dětem ještě jedno,“ vysvětlil Michal Farník.

Rákosníčků bude padesát

Projekt Rákosníčkova hřiště bude pokračovat i v příštím roce a to ještě ve větším rozsahu. „Do konce roku 2014 chceme postavit celkem 50 hřišť,“ říká Michal Farník a dodává: „Pravidla pro výběr míst, kde hřiště postavíme v roce 2013, budou teprve zveřejněna, již nyní ale uvažujeme, že bychom do hlasování rádi zapojili i širokou veřejnost.“

Informace budou zveřejněny na webových stránkách projektu www.lidl-rakosnickova-hriste.cz a na Facebooku.

Reklama

Výběr článků

Načítám