Hlavní obsah

Lidé z Neředína a Tabulového Vrchu už nemusí na laboratorní odběry dojíždět

Novinky, Radka Miloševská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Potřebovali-li dosud obyvatelé olomouckých částí Neředín a Tabulový Vrch podstoupit laboratorní odběr, museli cestováním do vzdálených laboratoří trávit i několik desítek minut.

Foto: archiv AGEL

Nová odběrová místnost se nachází v přízemí zdravotního střediska SALUS na Dobnerově ulici č. 26 v Olomouci.

Článek

Společnost Středomoravská nemocniční proto rozšířila působnost svého oddělení laboratorní medicíny až do krajského města, kde otevřela novou odběrovou místnost v přízemí zdravotního střediska SALUS na Dobnerově ulici.

„Naším cílem bylo poskytnout tisícovkám obyvatel této spádové oblasti stejný komfort, který mají lidé jiných olomouckých městských obvodů. Tedy co nejdostupnější cestu k laboratornímu vyšetření, aby tak kvůli odběrům nemuseli dojíždět do vzdálenějších míst,“ informoval garant laboratorní péče oddělení laboratorní medicíny prof. MUDr. David Stejskal, PhD., MBA s tím, že pacienti tak ušetří čas i peníze.

Nová odběrová místnost se nachází v přízemí zdravotního střediska SALUS na Dobnerově ulici č. 26 v Olomouci, kde pacienti mohou využít nejen dobré přístupnosti, ale také možnosti parkování přímo před budovou.

„Tato pobočka našich laboratoří je určena pro širokou veřejnost, včetně dětí starších deseti let. Odběry dětem mladším než je stanovená věková hranice provádí pediatr,“ vysvětluje prof. MUDr. David Stejskal, PhD., MBA a dodává, že o provádění odběrů se postará zkušená zdravotní sestra, která vzorky ihned předá k vyšetření do centrální laboratoře v Nemocnici Prostějov.

„Pacienti si zde mohou nechat odebrat a zaslat k vyšetření krev, moč, stolici, nebo přinést například kámen z močových cest. To vše jsme připraveni vyšetřit v našich laboratořích,“ dodal prof. MUDr. David Stejskal, PhD., MBA.

Reklama

Výběr článků

Načítám