Hlavní obsah

Lidé z Doudlevec budou uklízet břehy Radbuzy a hledají dobrovolníky

Novinky, Miroslav Knotek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V rámci celorepublikové aktivity Ukliďme Česko bude 18. května odpoledne probíhat úklidová akce, kterou si sami zorganizovali lidé v Doudlevcích. Uklízen bude co největší prostor od soutoku Radbuzy s Úhlavou a organizátoři chtějí dojít až k Tyršovu mostu.

Foto: Alena Kojanová
Článek

„Uklízet budeme prostor v Doudlevcích u řeky Radbuzy, kterému říkáme odedávna pastviště. Moc rádi jsme tam chodili jako děti a moc rádi tam vodíme naše děti. Usídlili se zde bobři, ovšem také bezdomovci,“ řekla hlavní organizátorka Alena Kojanová.  

Úspěšnost akce bude záviset také na počtu účastníků, neboť nepořádek v této oblasti je velký, protože někteří lidé si pastviště a břeh Radbuzy vyhlédli jako místo, kde je možné vyhodit téměř vše.  

„Rádi bychom napravili a vrátili tomuto kousku přírody uprostřed města jeho původní krásu, a pokud bude dostatečný počet účastníků, pokusíme se uklidit i sráz pod silnicí na Zborovské. Pytle od úřadu městského obvodu Plzeň 3 zajištěny mám a rovněž svoz sesbíraného odpadu od městské firmy Čistá Plzeň je domluven,“ dodala Alena Kojanová.  

Pokud by chtěl někdo dobrovolníkům z Doudlevec pomoci s úklidem, může se přihlásit zde.

Reklama

Výběr článků

Načítám