Hlavní obsah

Lidé vyjeli Birell bránami pro handicapované půl miliónu korun

Novinky, Josef Zajíc

Skvělý pocit z jízdy na kole opět zažije šest handicapovaných sportovců. Ti se díky projektu Birell jízda vrátí do sedla. Získat vysněné handbiky a kola jim svou aktivitou pomohlo více než 100 000 lidí z celé České republiky. Celkem pro handicapované vyjezdili 501 815 korun.

Foto: Josef Zajíc

Birell jízda pro handicapované. 25.9.2015. Manželé Ježkovi

Článek

Dva měsíce putovali organizátoři po České republice, stavěli Birell brány, kterými pak Birell jízdou projížděli lidé. Za každý průjezd Birell branou získali pro šest vybraných handicapovaných lidí 5 korun.

Za tu dobu projelo Birell bránami přes 100 tisíc lidí. Do akce se zapojili i olympijští vítězové, osobnosti sportu, kultury, primátoři a desítky starostů měst, obcí a vesnic kudy Birell branou lidé projeli. Patronem již druhého ročníku Birell jízdy byl slavný český cyklista a paraolympionik Jiří Ježek.

„Speciální kola a hanbiky jsou nákladnou záležitostí. Jsem přesvědčen, že tento projekt bude natolik úspěšný, abychom splnili sen několika lidem s těžkým životním osudem,” uvedl Jiří Ježek.

„Birell jízda spojuje aktivní životní styl s pomocí handicapovaným. Vybrali jsme šest lidí, kteří potřebují nový handbike nebo kolo. Zdraví lidé tak nepomáhají penězi, ale svým pohybem. Mají motivaci, proč neležet doma na gauči, ale vyrazit na kolo. Udělají něco pro své zdraví a ještě pomohou ostatním,” dodal Jiří Ježek.

Birell letos vrátí na kolo šest handicapovaných, kteří se chtějí věnovat cyklistice a užívat si radosti z pohybu. Za vyježděnou částku pro ně nakoupí handbiky a speciální kola na míru. Pětadvacetiletý Pavel se tak může vrátit ke sportu, který miluje. Mladá maminka Iveta si vyjede se svým synem, Milena se vrátí k aktivnímu životu s přáteli, Kateřina a Jakub si zase šlápnou do pedálů po zdolání zákeřného nádoru. A Pavel znovu získá pocit svobody, na který se už moc těší. 

„Birell jízda je skvělou motivací, proč usednout na kolo a vyjet. Pomůžeš totiž hned dvakrát najednou. Svému zdraví, protože strávíš  čas aktivně, a lidem kolem sebe, kteří neměli tolik štěstí,” popsal hlavní myšlenku projektu manažer značky Birell Luděk Baumruk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám