Hlavní obsah

Lidé přišli na Den s hejtmankou se zajímavými podněty

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Historicky první Den s hejtmankou přilákal ve středu 4. ledna na Krajský úřad Karlovarského kraje bezmála třicítku lidí. Obyvatelé regionu řešili s hejtmankou Janou Vildumetzovou problémy týkající se zaměstnanosti v kraji i dopravní dostupnosti některých oblastí.

Foto: KÚ Karlovarského kraje

Zaměstnanost v kraji a dopravní dostupnost některých částí kraje se staly mimo jiné tématy setkání občanů s hejtmankou Karlovarského kraje.

Článek

„Moc mě překvapilo a potěšilo, že přijeli občané ze všech částí kraje, z Chebska, Sokolovska a z Karlovarska. Dokonce dorazili i z malých obcí jako je Boč nebo Božičany, toho si velmi vážím. Mluvili jsme například o věhlasné tradici výroby hudebních nástrojů v Lubech u Chebu a o škole, která vychovávala dostatek kvalitních řemeslníků. Dále jsme diskutovali o tom, zda kraj uvažuje o strategickém partnerovi pro karlovarské letiště, na řadu přišel i plán obchvatu Karlových Varů a podmínky pro budoucí klienty nově budovaného hospicu v Nejdku," uvedla hejtmanka Jana Vildumetzová.

Navštívit ji přišel rovněž stavitel větrných elektráren na Božím Daru či jedna ze starostek.

Další z účastníků akce se zajímal o možnost lepší propagace výrobků se značkou kvality Regionální potravina, jakou jsou mimo jiné ovocné a bylinné čaje z Krásna.

„Těchto kvalitních výrobků máme v našem kraji celou řadu, a přestože je dnes velká poptávka po produktech z místních surovin, nemyslím si, že by se o nich dostatečně vědělo. Proto se budeme snažit zviditelnit ty nejlepší regionální potraviny, aby je znali nejen občané u nás, ale i za hranicemi kraje," zdůraznila hejtmanka.

Ta také přislíbila, že se pokusí vyřešit problém s cenami jízdenek pro seniory v autobusech MHD Ostrov a jednat o vlakovém spojení z Boče směrem na Karlovy Vary, kterým se lidé dopravují na odpolední směny.

„Občany jsem zároveň informovala o plánované stavbě tří úseků D6 směrem na Prahu v letošním roce a o tom, že naší prioritou je prodloužit otvírací dobu lékárny v karlovarské nemocnici, aby ji mohli nemocní využít i v době, kdy jsou všechny ostatní lékárny uzavřeny. Kromě Dnů s hejtmankou plánuji pravidelně komunikovat s lidmi, až budu navštěvovat obce a města v celém kraji. Těším se na další společná setkání,” dodala Jana Vildumetzová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám