Hlavní obsah

Liberecká výtvarnice zavítala do Brna

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Knihovna Jiřího Mahena v Brně, pobočka Komárov, Černovická 2b, představuje tvorbu liberecké výtvarnice Hany Kašpárkové. Výstava Uhlem, štětcem, pastelem je otevřena vždy v pondělí od 13 do 18 hodin a ve středu od 10 do 12 a od 13 do 18 hodin.

Foto: Jiří Smutný
Článek

Autorka se narodila v Brně, maturovala v Břeclavi a filosofii vystudovala na UK v Praze. V současné době žije a pracuje v Liberci, kde je členkou výtvarné skupiny Klub Art 13.

Výtvarné činnosti se věnuje od 90. let minulého století. Jako učitelé její umělecký vývoj ovlivnili Ilona Chválová, Eva Kubínová a Blanka Brožová. V současné době spolupracuje s Alešem Chalupou.

Nejprve se zabývala pouze kresbou, až v posledních letech se snaží o tvorbu suchým pastelem a akrylem. Výjimečně dojde i na olejový pastel. Z jednotlivých žánrů má ráda portréty, figury, zátiší i krajiny. Ve své tvorbě vychází z každodenní reality, spojené s osobními prožitky.

Hana Kašpárková vystavuje svoje obrazy především v Liberci a okolí, například v Hrádku nad Nisou nebo Varnsdorfu. V Brně se představuje teprve po druhé. Výstava v Komárově potrvá do 28. června 2017.

Reklama

Výběr článků

Načítám