Hlavní obsah

Liberecká policie pátrá po dvouleté holčičce a její matce

Novinky, Jaroslav Beneš

Liberečti kriminalisté v pátek vyhlásili pátrání po dvouleté Kristýnce Olachové a její 28leté matce Gabriele Olachové z Liberce. Spolu byly naposledy viděny 21. května v centru Liberce ve Fügnerově ulici.

Foto: Policie ČR

Hledaná dvouletá holčička

Článek

Matka i s dcerou byla v ten samý den očekávána v Krizovém centru v Jablonci nad Nisou, kam se měla dostavit mezi 13. a 14. hodinou. Kolem půl šesté večer však do krizového centra dorazila jen samotná matka, která uvedla, že svou dceru ponechala u své kamarádky a dalšího dne si ji vyzvedne.

Ve středu 22. května pak v doprovodu pracovníka krizového centra navštívila oddělení právní ochrany dětí na Městském úřadu v Jablonci nad Nisou, aby si zde vyřídila formality spojené s jejím plánovaným bydlením v krizovém centru.

Při jednání si žena odskočila na toaletu, odkud se vrátila omámená toluenem. Žena následně budovu úřadu opustila. Na dotazy sociálních pracovnic ohledně její dcery nereagovala. Proto se 23. května obrátili sociální pracovnice na policii s prosbou vypátrání matky i její dcery. 

"Sociální pracovnice se obávají, že Gabriela Olachová není schopná zabezpečit zdravý vývoj dítěte. Dosavadním šetřením se navíc policistům nepodařilo zjistit, kde se dvouletá Kristýnka v současné době nachází. Existuje proto důvodné podezření, že dívka může být v ohrožení života a zdraví," uvedla tisková mluvčí libereckých policistů Vlasta Suchánková.

Pohřešovaná dvouletá Kristýnka Olachová  je vysoká zhruba 80 cm a pohublá. Má krátké, černé, kudrnaté vlasy a hnědé oči. Podle neověřených informací hůře došlapuje na jednu nohu. 

Její matka, 28letá Gabriela Olachová je 175 až 180 cm vysoká, silnější postavy. Má černé, po ramena dlouhé vlasy, na kterých nosí blonďatý příčesek.

Policie prosí veřejnost o pomoc při pátrání, své poznatky mohou občané sdělit na tísňové lince 158, nebo na čísle 724 189 071.

Reklama

Výběr článků

Načítám