Hlavní obsah

Liberecká galerie svou novou výstavou připomene tradici ručně vyráběných PF

Novinky, Petr Bušanský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoce a Nový rok byl ještě relativně nedávno takřka nemyslitelný bez přání v podobě tzv. "péefek". Pro Komorní galerii u Zeleného stromu ve vinotéce Víno Hruška v Liberci se právě PF stala hlavními exponáty nové výstavy. Vernisáž začíná ve středu 12. prosince od 17 hodin.

Foto: Petr Bušanský

Pozvánka na vernisáž

Článek

Komorní galerie v centru Liberce pokračuje v tradici výstav výtvarníků, kterou zahájila na začátku letošního roku. Ve středu 12. prosince zahájí majitel galerie Petr Bušanský výstavu, při níž bychom rádi připomněli tradici přání k Vánocům či k Novému roku.

Přání se dříve ručně malovala a vytvářela a víc osobní tvorby znamenalo i víc radosti z přání. Svět se mění a "péefka" jsou již nahrazena elektronickou poštou a neosobním přístupem.

K vidění bude přes 70 děl od významných výtvarníků či velkých osobností jako např. Václav Havel, Vladimír Komárek a Jiří Vintr-Neprakta. Díla byla vyráběna různými způsoby - tvořily je kresby, drobné grafické listy, ale i unikátní fotografie.

Sbírku zmíněných exponátů k výstavě shromáždil Oldřich R. Veselý (autor výstavy) od osobností z Liberecka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám