Hlavní obsah

Levhartí slečna má jméno

Novinky, Barbora Mrkvová

Levhartí slečna má konečně jméno, v úterý 7. května ji jménem Doubravka pokřtil náměstek olomouckého primátora Aleš Jakubec.

Foto: zoo olomouc

Doubravka

Článek

„Křtím tě jménem Doubravka. Je to jméno, které se mi velice líbí a původně jsem jej chtěl dát své dceři. Nakonec jsme se s manželkou dohodli na jménu Rozárka a tak Doubravka zbyla pro levhartí slečnu, které přeji, aby prospívala, byla zdravá a u nás na Svatém Kopečku spokojená,“ pronesl při křtu malé levhartice náměstek primátora Aleš Jakubec.

Levhartí slečna dala při křtu pořádně najevo, že i když ji teprve budou tři měsíce, tak umí být pořádně divoká. 

Mládě levharta, které se v olomoucké zoologické zahradě narodilo 26. ledna, se skoro dva měsíce schovávalo u matky, ta k němu nechtěla pustit ani ošetřovatelku. Teprve před třemi týdny se podařilo zjistit, že malý levhart je vlastně levhartí slečna. 

Doubravka si následující měsíce bude pomalu zvykat na volný venkovní výběh a v průběhu června by se měla poprvé ukázat návštěvníkům zoologické zahrady. 

Nově vystavěný pavilón umožnuje zvířatům život velmi se přibližující přirozeným podmínkám, levharti v něm tak mají mnohem větší klid, než jak tomu bylo v původním pavilónu šelem. 

Reklama

Výběr článků

Načítám