Hlavní obsah

Letošní Skiinterkriterium útočí na rekord v počtu zúčastněných zemí

Novinky, Stanislava Dvořáková

Důkazem, že Skiinterkriterium, mezinárodní závod žákovských kategorií ve slalomu a obřím slalomu, má ve světě dobrý zvuk, je rostoucí počet zúčastněných závodníků a zemí.

Foto: Fotoalbum Ski klubu Ústí n.O.

Mladý závodník na slalomové dráze.

Článek

Vedle zemí, které se akce zúčastnily v minulých letech (Belgie, Běloruska, Estonska, Gruzie, Nizozemska, Chile, Chorvatska, Litvy, Lotyšska, Ruska, Slovinska, Španělska, Švédska, Ukrajiny, Velké Británie, Polska, Slovenska a České republiky) to bude letos poprvé i Argentina, Irsko, Island a Libanon.

Přihláška z Libanonu byla pro pořadatele překvapením, než si ověřili, že libanonské hory mají klimatické podmínky, které umožňují sezonu pro lyžování od konce listopadu do poloviny dubna. Hlavním trenérem je Karel Král ze Slovenska a k nám přijede výběr 10 závodníků se 4 trenéry.

Letošní 49. ročník chystá několik překvapení. Hlavním je, že i za umístění na 4. místech budou udělovány medaile. Při slavnostním vyhlášení se budou na širokoúhlé plátno promítat výkony všech závodníků s možností stažení fotek. Na programu bude volba Miss a Missáka mezi závodníky - nově i mezi trenéry. Navíc pravděpodobně proběhne půlhodinový záznam na ČT4 SPORT.

I když náhlá obleva v polovině ledna znepokojila ústecký organizační výbor, nyní jeho předseda Mgr. Luboš Bäuchel s úsměvem hodnotí současnou situaci. Všechny sjezdovky jsou upravené s dostatkem sněhu i s novým prašanem posledních dnů, s optimální teplotou kolem -6°C. Podle předpovědi má být i slunečné počasí. Nehrozí nebezpečí, že by program byl ohrožen.

Ve čtvrtek 27. ledna bude provedeno v Pelclově divadle v Rychnově nad Kněžnou od 20 hodin slavnostní zahájení. Zároveň bude přečten vzkaz všem mladým závodníkům od prezidenta republiky, který se pro státnické povinnosti nemůže tentokrát přijet podívat.

V pátek 28. ledna od 9.15 hodin se jede slalom s vyhlášením výsledků v 19 hodin.

V sobotu 29. ledna od 9.15 hodin se jede obří slalom s vyhlášením výsledků ihned po ukončení závodu. Od 18.30 hodin proběhne večer na rozloučenou.

Po všechny tyto dny mimo zajištění mladých závodníků a fanoušků alpského lyžování bude středisko nabízet pro veřejnost provoz s optimálními podmínkami na dalších dvou sjezdovkách, což jistě podpoří propagaci i návštěvnost.

Reklama

Výběr článků

Načítám