Hlavní obsah

Letošní Pilsner Fest se představí v nové podobě

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve zcela nové podobě se představí letošní Pilsner Fest. Proběhne v sobotu 5. října - tedy přesně v den uvaření první várky piva Pilsner Urquell. Posun k říjnovému datu znamená jasnější spojení s oslavou zrodu piva Pilsner Urquell, prvního zlatého ležáku na světě.

Foto: Plzeňský Prazdroj

Říjnový Pilsner Fest odstartuje oslavy uvaření první várky plzeňského ležáku po celé České republice.

Článek

Oslavy propojí historickou tradici pivovarského řemesla s moderními trendy a úspěchy plzeňského ležáku ve světě. V tomto duchu se ponese i hudební program plný nových nápadů z dílny Pavla Anděla, který je dramaturgem programu. Oživením celého festivalu bude rovněž nová moderátorská dvojice Nasty & En.dru. Hlavním partnerem Pilsner Festu je již tradičně město Plzeň.

Doprovodný program vychází z bohaté historie piva Pilsner Urquell. Zahrnuje nejen zrod piva a dlouhodobou pivovarnickou tradici, ale i úspěchy značky v moderní době.

Tematickému rozdělení bude odpovídat i rozložení v areálu pivovaru. Ve spodní části se představí tradiční pivovarnická řemesla, která si budou moci návštěvníci vyzkoušet, třeba i v dobových kostýmech. V horní části areálu pak bude umístěn stan reprezentující současnost značky. Zde je největším lákadlem mezinárodní finále soutěže Pilsner Urquell Master Bartender, která získává stále větší prestiž u nás i ve světě.

"Naším cílem je připravit pro návštěvníky nejen zážitek spojený se skvělou hudbou a výtečným pivem, ale zároveň přiblížit vznik první várky Pilsner Urquell a světového renomé tohoto ležáku. Proto jsme se letos kromě tradičně nabitého hudebního programu, zaměřili i na bohatý doprovodný program. V rámci něho seznámíme návštěvníky s historií výroby, v podobě představení tradičních řemesel, ale i s moderními úspěchy piva Pilsener Urquell, které reprezentuje mezinárodní finále Pilsner Urquell Master Bartender," uvedl Jan Šolta, manažer značky Pilsner Urquell.

Říjnový Pilsner Fest odstartuje oslavy uvaření první várky plzeňského ležáku po celé České republice. Přímo z Plzně vyrazí historický vůz s pivem v dubových sudech do restaurace U Pinkasů v Praze a po návštěvě dalších měst po celé České republice bude celá roadshow zakončena 11. listopadu na plzeňském náměstí Republiky, tedy v den a na místě, kde byl plzeňský ležák v roce 1842 představen poprvé.

Reklama

Výběr článků

Načítám