Hlavní obsah

Léto s pimprlaty v Ostravě vstupuje do druhého poločasu

Novinky, Josef Zajíc

Ostravské divadlo loutek připravilo, jako tradičně na prázdninové měsíce, zajímavou interaktivní akci pro děti a jejich doprovod nazvanou Léto s pimprlaty. Vždy v pondělí, úterý a středu od 14 a 16 hodin prožívají děti svůj čas v říši loutek a pohádkových příběhů.

Foto: Josef Zajíc

Léto s pimprlaty, DLO 31.7.2013. Pohádka o pejskovi a kočičce. Irena Iškievová a Jindřich Anrýsek.

Článek

V Ostravě na Pivovarské ulici stojí krásný domeček (alternativní scéna Divadla loutek Ostrava, Dům roku 2011). V tom domečku je stoleček a na stolečku velký dort, který pro děti připravili pejsek a kočička.

A v tom pokojíčku, kde je ten stoleček, dětem ve středu 31. července vykládali pohádky a předváděli různé druhy loutek Irena Iškievová a Jindřich Andrýsek z občanského sdružení Theatr ludem z Ostravy.

Děti, ale i jejich doprovod - maminky, tatínkové, tety a strejdové, babičky a dědečkové - si vyzkoušeli hrát z různými loutkami, dozvěděli se, proč jedna postava loutky je vyrobena ve třech velikostech, a pochopili tak taje loutkového divadla. Pak všichni přešli do interaktivní dílničky, kde si děti vyrobily vlastní loutku na špejli.

Třešničku na dortu dětem nabídli herci ostravského divadla loutek Eva Baláková a Ondřej Beseda v autorském příběhu na motivy japonské pohádky Jak cvrček ke své písni přišel.

V srpnu Léto s pimprlaty v Divadle loutek Ostrava pokračuje. Vždy v pondělí, úterý a středu od 14 a 16 hodin nabídne interaktivní prohlídky v budově alternativní scény a v neděli od 17 hodin divadelní představení v amfiteatru AS: 4. srpna v 17.00: Anička malířka - LD SVČ Opava, 11. srpna v 17.00: O autíčku cililink - Rarášci, LD SVČ Opava, 18. srpna v 17.00: O líném Honzovi, DUO Frýdek-Místek. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám