Hlavní obsah

Léto pod plachtami lze strávit i na Brněnské přehradě

Novinky, Kateřina Formánková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společně strávený čas s dětmi je k nezaplacení, a pokud se u toho děti pobaví a něco se naučí., tak to platí dvojnásob. Prázdniny jsou za dveřmi a vy můžete strávit společné chvíle s dětmi na Brněnské přehradě jinak než procházkami.

Foto: Kateřina Formánková

Plachetnice Vaurien

Článek

Není mnoho míst, kam lze v létě a za pěkného počasí vyrazit s dětmi v Brně. Nabízí se koupaliště, ZOO nebo přehrada. Na té Brněnské se můžete svést na parníku, jenom tak se vystavit na dece slunečním paprskům, nebo...

Nebo si můžete zajezdit na plachetnici. Pro jachtaře začátečníky jsou připraveny lodě jako je Vaurien. Stabilní a snadno ovladatelná plachetnice je cenově dostupná a vhodná pro jachtaře začátečníky. Ideální váha posádky je 100 až 150 kg (což je ideální pro jednoho rodiče a dítě). Věkem není tato plachetnice téměř omezena, důkazem toho jsou aktivní závodníci ve věku 10 až 70 let.

Každou středu na Brněnské přehradě probíhají tréninkové závody a několikrát do roka otevřené závody pro širokou veřejnost bez nutnosti vlastnit závodní licenci. Můžete si tak vyzkoušet jachting na vlastní kůži.

O prázdninách TJ Lodní sporty Brno pořádají každoročně na Brněnské přehradě příměstské jachtařské tábory ve dvou termínech.

První: 5. – 9. srpna, pro děti ve věku od 13 do 16 let.

Druhý: 12. – 16. srpna, pro děti ve věku od 9 do 12 let. Je to ideální příležitost, jak se seznámit děti s jachtingem.

A na co se děti mohou těšit? Především na nové kamarády. Společně se naučí vázat uzly, základy jachtařské teorie, něco o větru a počasí a to pod vedením zkušených jachtařů a trenérů. Program pamatuje i na ty, kteří již nějaké zkušenosti mají a nabízí možnost dalšího rozvoje svých schopností. K dispozici budou jak kýlové lodě pro výuku základů, tak malé plachetnice pro mládež - Cadet, RS Feva, RS Tera a 420.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám