Hlavní obsah

Léto na zámku Duchcov bude ve znamení modelářského festivalu a pokusu oženit Casanovu

Novinky, Marian Hochel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zámek Duchcov připravuje se svými partnery na letní měsíce dvě prázdninové akce. Na co se můžete těšit?

Foto: Divadlo V Pytli

Giacomo Casanova a hraběcí společnost v Knížecí zahradě zámku Duchcov

Článek

V sobotu 30. července se uskuteční v zámecké konírně od 10 do 18 hodin mezinárodní modelářský festival a výstava spojená se soutěží a prodejem modelů pod názvem Dux – Duchcov modelářský festival 2016.

Sjedou se desítky vystavovatelů z České republiky i ze zahraničí – z Belgie, Nizozemska, Německa, Polska a dalších zemí. Prohlédnout si budete moci stovky lodí, letadel, vojáčků, dioramat a jiných modelů; pro děti bude připravena jízda na ponících a další atrakce. 

V sobotu 27. srpna se bude konat na duchcovském zámku Hradozámecká noc 2016, tentokrát pod názvem Casanova se žení. Bude se hledat nevěsta. Povede se oženit záletníka a svůdce Giacoma Casanovu? V zámecké expozici si budete moci prohlédnout výstavu svatebních šatů ze Svatebního salonu Delta z Mostu. Dámy, vyberte si!

Oživené prohlídky zámku s Divadlem V Pytli a Casanovou v podání Petra Stolaře slibují program plný legrace i lechtivých překvapení. Hudebně-taneční program se sólistou a choreografem Severočeského divadla Vladimírem Gončarovem, držitelem Ceny Thálie a Ceny hejtmana Ústeckého kraje za přínos v oblasti kultury, roztančí Valdštejnský sál.

Hudebně-taneční program, který spolupořádá Kulturní centrum Duchcov, uvidíte od 18 do 19 hodin. Následovat budou oživené prohlídky vždy po dvaceti minutách od 19 do 20 hodin; trvání jedné prohlídky je cca 60 minut.

Reklama

Výběr článků

Načítám