Hlavní obsah

Léto na Křivoklátě začne rockovou hudební show a šermem

Novinky, Petra Kulhánková

První prázdninový víkend bude na Křivoklátě ve znamení šermu a hudby. Hrad obsadí švédské vojsko Altblau regimentu v mezinárodním složení a předvede zde velkou bojovou divadelní scénu, která se inspiruje podobnou událostí ze třicetileté války.

Foto: Petra Kulhánková
Článek

V sobotu 2. a v neděli 3. července bude možné na přístupové cestě před hradem dvakrát denně zhlédnout velkou bojovou scénu, inspirovanou obdobnou historickou událostí a poté si prohlédnout bojové ležení švédského vojska v prostorách hradu.

Hradní nádvoří zaplní vojenský tábor, v němž budou průběžně probíhat ukázky šermířských soubojů, nácviku bojových formací či střelby z mušket a prohlídka zbraní s výkladem. Součástí budou také ukázky táborového života, včetně vaření, oprav zbraní, oděvů, výroba sedláře apod.

V sobotu večer zazáří mezinárodně proslulá top star gothic rockové scény – jihlavská skupina XIII. století, která u nás nebývá tak často k vidění, a které by mělo prostředí středověkého hradu náramně slušet. Na jaře oslavila pětadvacet let na hudební scéně a vydala při té příležitosti album Intacto.

Předkapelou bude místní puncková formace Enormic obdivovaná množstvím fanoušků už nejenom z Křivoklátska. Koncert začíná na I. hradním nádvoří v sobotu 2. července ve 20 hodin.

Pondělí 4. července bude ve znamení hradu obsazeného švédským vojskem. Velké bojové scény se v tento den opakovat nebudou, ale návštěvníky čeká zajímavý program na nádvoří a také zpřístupněný základní prohlídkový okruh.

Program:

V sobotu 2. 7. a v neděli 3. 7.   

11.00 obsazení hradu – bojová scéna na přístupové cestě k hradu

14.00 obsazení hradu

10.00 – 16.00  vojenské ležení s ukázkami táborového života – I. nádvoří

ukázky výcviku ve vojenských formacích, střelby z dobových zbraní a šermířských soubojů

V pondělí 4. 7.     

10 – 16 hod – hrad je již obsazen, program pouze na nádvoří

vojenské ležení s ukázkami táborového života

ukázky výcviku ve vojenských formacích, střelby z dobových zbraní a šermířských soubojů

Informace ke vstupnému:

Zakoupením vstupenky na prohlídku hradu získává návštěvník slevu pro vstup na akci.

2. a 3. 7: základní 100 Kč, snížené 60 Kč, při současném zakoupení vstupenky na prohlídkový okruh je nárok na snížené vstupné.

4. 7.: základní 60 Kč, snížené 40 Kč, vstupenka na prohlídkový okruh je zároveň vstupenkou do vojenského ležení na I. nádvoří hradu.

Vstupné na koncert XIII. století je 150 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám