Hlavní obsah

Léto na Biskupském dvoře v Brně je jen zdánlivě vzdálené. Program připraven, vstupenky v předprodeji

Novinky, Jaroslav Štěpaník

Kouzelné, separátní, jindy spíš do ticha uzavřené náměstíčko v zákoutí Zelného trhu ožívá v létě již jedenáct let divadelní produkcí z dílny Městského divadla Brno. Tak bude i letos, a to ve dnech 5. června až 10. července.

Článek

Jako v předchozích letech čekají v létě diváky opět příjemné divadelní večery, s hvězdami na nebi i na jevišti. Boleslav Polívka, Alena Antalová, Michal Isteník, Petr Štěpán a mnozí další rozehrají poutavé příběhy oděné do hudebního hávu pod dohledem z výšin petropavelských věží.

A na co se mohou Brňané a návštěvníci města se zájem o výborná představení i zábavu těšit? Na „Biskupák“ se vrátí stále přitahující evergreeny – Noc na Karlštejně s legendárními písněmi jako Lásko má, já stůňu v podání Hany Holišové či Ivany Vaňkové; Molièrův Lakomec v hlavní roli skvěle a osobitě ztvárněné Boleslavem Polívkou; láska, intriky, statečnost, a především přátelství na život a na smrt – nesmrtelní Tři (vlastně čtyři) mušketýři, oslovující další a další generace a loňská novinka: nejznámější tragédie i „love story“ všech dob Romeo a Julie.

Pod letošním večerním letním nebem MdB nabídne hned dvě novinky. Ponejprv bude do plenéru přenesena romantická komedie Zamilovaný Shakespeare, která se dosud hrála pouze na Činoherní scéně, a představí se premiéra pohádky O statečném kováři s písněmi Petra Ulrycha.

Letní produkce Městského divadla Brno na Biskupském dvoře Moravského zemského muzea, ve dnech 5. června - 10. července, začínají vždy ve 20:30 hodin, a to za každého počasí. Zájem bývá každoročně velký. Vstupenky je možné zajistit si již nyní v centrální pokladně Městského divadla Brno na Lidické ulici 16, nebo online na www.mdb.cz. Zde také informace o představeních MdB na letní scéně.

Ta zahajují Léto na Biskupském dvoře – sled kulturních akcí více brněnských institucí, který vznikl ve spolupráci MdB s Moravským zemským muzeem a reklamní společností SNIP & CO.

Program akcí, které potrvají až do 31. srpna, na www.letonabiskupskemdvore.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám