Hlavní obsah

Léto budiž pochváleno aneb Tatínkové opět v akci

Novinky, Miroslav Pejčoch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po úspěšné dětské expedici na chovném rybníku ve Rpetech se nejskalnější jádro přátel z Tábora rozhodlo pro své děti připravit další akci – se třpytkou z Příběnic do Tábora.

Foto: Miroslav Pejčoch

Třpytka v dětských rukou muže být i nebezpečná zbraň.

Článek

Dvanáctikilometrový pochod romantickým údolím řeky Lužnice se konal 6. července a začal snídaní v penzionu Příběnice. Tatínek Mirek se snažil děti poučit přednáškou o historii místního hradu, dnes zříceniny, ale jediné co si děti z výkladu odnesly byla stať o sexuálním nevázaném životu husitů-adamitů, kteří se zde pokoušeli vytvořit ráj na zemi.

Po tomto výkladu účastníci akce vyrazili. Děti nesli pouze pruty, tatínkové v batozích svačiny, pití a vše ostatní. Počasí bylo nádherné a tak všichni třpytkovali a užívali si fantastickou přírodu, která u Lužnice je. Pozdní oběd se konal ve známé výletní restauraci Harachovka a pak už to do Tábora byl jenom kousek.

Celodenní úlovek nebyl veliký, chytili jsme jednoho malého sumce, tři tlouště a utrhly tři třpytky, ale o to až tak nešlo. Pro děti byl výlet jedno veliké dobrodružství. Například Kryštof šel poprvé v životě přes jez a překonal svůj vlastní strach, když do dokázal.

Závěr celé akce se konal v kempu Suchomelův ostrov v Táboře, který je malým rájem nejen pro vodáky, ale i pro děti. A zatímco znavení tatínkové klimbali nad jedním pivem, jejich ratolesti skákaly na trampolíně a nechtěli za žádnou cenu jít domu. No prostě - léto budiž pochváleno!

Reklama

Výběr článků

Načítám