Hlavní obsah

Letní tuzemská dovolená s atmosférou dálek v nabídce pivovaru

Novinky, Jaroslav Štěpaník
Aktualizováno

Už se zdálo, že pandemie přinutí bez výjimky trávit dovolenou výhradně v domácích luzích a hájích. Došlo k jistému zlepšení, souboj s covidem-19 však není ve světě dobojován. Pivovar Starobrno nabízí tipy, jak navštívit světová místa, aniž bychom překročili hranice republiky.

Foto: Pivovar Starobrno
Článek

Najednou opět všichni víme, kolik turisticky atraktivních míst máme vlastně kousek od domu. Mnohé z nich evokují podobu světově proslavených destinací v různých částech zeměkoule.

Všichni víme, že máme své České Švýcarsko, méně už se pamatuje, že krajina začínající hned za Brnem – známý Moravský kras, nese název Moravské Švýcarsko. Jsou však i místa obecně méně známá. Zde již každý neví, kde přesně se nacházejí na mapě naší republiky. Třeba česká Sahara, nebo Moravská Amazonie, jihočeský Stonehenge či šumavský Everest… Další tipy na světová místa v Česku lze nalézt na craft.starobrno.cz.

Pivovar Starobrno se v čase pandemie a dočasných omezení inspiroval světovými pivními styly. Vařila se piva zde netypická, která by ráda přispěla k atmosféře světových míst při domácí dovolené, výletu do blízkého neznáma či posezení s přáteli. Autorem receptur tzv. craftů Starobrno (řemeslných piv) je Jiří Brňovjak, vrchní sládek, který zodpovídá za kvalitu vařených piv ve všech pivovarech Heineken ČR.

„Jedná se o nové receptury připravované pomocí tradičních technologií z těch nejlepších surovin. Při výrobě jsou používány i zahraniční suroviny, aromatické chmele, které jsou chuťově zajímavé a nejsou běžnou součástí ležáků prodávaných v Česku,“ vyložil Jiří Brňovják, pro něhož je Starobrno domovským pivovarem už 20 let.

„Cílem je představit spotřebitelům další pivní styly,“ říká Senior Brand Manager značky Starobrno Pavel Geschmay. Pivovar Starobrno rozšířil své portfolio o tři přírůstky v podobě řemeslných piv. Nabízena jsou v plechovkách. – Spodně kvašený IPL (India Pale Lager), svrchně kvašený APA (American Pale Ale) a ochucené višňové pivo RED. Všechny tři novinky představuje Jiří Brňovják na You Tube kanálu Starobrna.

Reklama

Výběr článků

Načítám