Hlavní obsah

Letní soustředění mládeže letos slaví 32. výročí

Novinky, Martin Šimko

Letos v červenci se uskuteční již 32. ročník Letního soustředění mládeže ve Štěpánově nad Svratkou, které se zaměřuje na rozvoj schopností účastníků v oborech jako je foto / video, programování, 3D grafika a elektronika.

Foto: Martin Šimko

Práce v sekci foto a video.

Článek

Letní soustředění mládeže pořádá již tradičně Hifiklub Žďár nad Sázavou a Dům dětí a mládeže v Bystřici nad Pernštejnem. Letošní, 32. ročník, se koná v budově Základní školy ve Štěpánově nad Svratkou.

Soustředění je určeno pro děti a mládež ve věku od 10 do 20 let, studenti jsou vítáni až do věku 25 let. Každý účastník si na začátku vybere obor, kterému se bude během celého pobytu věnovat. Naučí se tak novým věcem, technikám a prohloubí si znalosti v daném oboru. Výběr není zavazující, právě naopak, je vítáno, pokud účastníci projeví zájem i o další sekce, ve kterých si rozšíří své obzory.

Každý den probíhá výuka pod vedením zkušených lektorů a účastníci jsou cíleně směrování k tomu, aby si na konci soustředění odvezli hotový výrobek, program, video apod. Všichni také obdrží DVD, na kterém naleznou fotografie z průběhu soustředění, natočená videa, vyrobené programy, popisy elektronických výrobků apod.

Soustřední není však zaměřeno čistě na technické věci. Každý den probíhají sportovní aktivity, výlety za krásami Vysočiny a společenské hry. 

Letošní Letní soustředění mládeže je naplánováno od neděle 30. června do soboty 13. července ve Štěpánově nad Svratkou (asi 6 kilometrů od obce Bystřice nad Pernštejnem).

Přihlášky je možné podávat elektronicky na stránce: http://lsmstepanov.cz/

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám