Hlavní obsah

Letní škola klasických studií nabídne v Broumově vzdělání zdarma

Novinky, Kateřina Ostradecká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Učenost a Múzy za zdmi kláštera budou tématem letošního ročníku Letní školy klasických studií. Ta se na pět dní zabydlí ve Vzdělávacím a kulturním centru Klášter Broumov už od soboty 27. června. Zájemci se stále mohou hlásit, místa jsou ještě volná.

Foto: Kateřina Ostradecká

23. ročník Letní školy klasických studií se uskuteční v broumovském klášteře.

Článek

Letošní, již 23. ročník Letní školy klasických studií se v Broumově koná poprvé. Od soboty 27. června do středy 1. července nabídne v nových prostorách broumovského kláštera čtyři přednáškové bloky na téma Učenost a Múzy za zdmi kláštera (na příkladu benediktinů a jezuitů). Školné se nevybírá, přednášky jsou zdarma.

„Jde o zcela jedinečnou akci pro veřejnost i pro poučené, která do regionu přivede vedle místních i zájemce z celé republiky. Mezi účastníky budou například vysokoškolští studenti, senioři nebo učitelé latiny, z nichž někteří jezdí za letní školou po celé republice už dvacet dva let. Letní školy mají každoročně jiné téma, letos jsme se zaměřili na Broumov a Benediktiny, Školy a vzdělávání, Učenost a knihovny a Umění v různých formách. Během přednášek budou zároveň prezentovány výsledky bádání několika vědních oborů,“ vysvětlila hlavní organizátorka Letní školy Jana Kepartová z Filosofického ústavu Akademie Věd ČR.

Čtyřdenní vzdělávání bude zakončeno ve středu 1. července závěrečnou exkurzí na Hvězdu v Broumovských stěnách. Zájemci o účast na Letní škole klasických studií se mohou hlásit na webu Kabinetu pro klasická studia Filosofického ústavu AVČR. 

Reklama

Výběr článků

Načítám