Hlavní obsah

Letní semestr broumovské Univerzity se zaměří na první světovou válku

Novinky, Kateřina Ostradecká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 19. února odstartuje letní semestr Univerzity třetího věku ve Vzdělávacím a kulturním centru Klášter Broumov. Tematicky se zaměří na první světovou válku. Zájemci o studium se ještě mohou přihlásit, zbývají poslední volná místa.

Foto: Dana Černotová

Přednášky broumovské Univerzity třetího věku probíhají v Kreslírně národní kulturní památky broumovského benediktinského kláštera.

Článek

Letní semestr Univerzity třetího věku probíhá od února do května letošního roku, v přednáškovém sále Kreslírna broumovského kláštera. Každý měsíc čeká na studenty jedna přednáška, vždy od 13 hodin. Po východočeských památkách, o kterých se přednášelo a debatovalo v zimním semestru, se tentokrát přednášející z Univerzity Hradec Králové zaměří na témata z 1. světové války

„Posluchači letního semestru se mohou těšit celkem na čtyři přednášky. 19. února bude přednášet Zbyněk Sturz o Velké válce na malém městě. O měsíc později přijede Rudolf Kučera s přednáškou o Válečném zásobování a stravování. 16. dubna čeká na posluchače téma Češi v rakousko-uherské uniformě Jiřího Hutečky. Poslední přednášející bude Dagmar Hájková, která 21. května studentům povypráví o T. G. Masarykovi a Edvardu Benešovi v zahraničním odboji,“ popsala letní semestr Dana Černotová ze Vzdělávacího a kulturního centra Klášter Broumov.

Celý letní semestr posluchače vyjde na 250 korun. „Místa v přednáškovém sále jsou ještě volná, zájemci se mohou informovat nebo přihlásit v pořádající Agentuře pro rozvoj Broumovska, která sídlí v broumovském klášteře,“ dodala Dana Černotová.

Univerzita třetího věku probíhá v Broumově od podzimu 2011.

Reklama

Výběr článků

Načítám