Hlavní obsah

Letní scéna Divadla Bolka Polívky letos v krásném prostředí Biskupského dvora

Novinky, Jaroslav Štěpaník

Druhý ročník Letní scény Divadla Bolka Polívky se uskuteční na Biskupském dvoře Moravského zemského muzea.

Foto: Archiv Divadla Bolka Polívky
Článek

Kouzelné prostředí Biskupského dvora pod Petrovem se stane v období od 21. července do 23. srpna open air scénou divadla, které tradičně oslovuje diváky nabídkou kvalitní zábavy a humoru. V létě je taková nabídka zvlášť lákavá. Potvrdil to i divácký zájem v loňském roce. Letní představení pod širým nebem jsou obecně přitažlivá pro svou jedinečnou atmosféru.

Diváci Letní scény DBP se mohou opět těšit především na domácí produkci, zejména autorské hry Bolka Polívky, ale stejně tak na hostující soubory se známými hereckými osobnostmi.

Program letní scény zahájí nejnovější hra B. Polívky Šašek a syn, na které naváže DNA. Programovou novinkou budou dva novocirkusové projekty bravurní Losers Cirque Company. Milana Lasicu uvidíme nejen ve společném hereckém koncertu s Bolkem Polívkou v brilantní komedii Mínus dva. Pozornost jistě vzbudí hudební večer s kapelou Petera Lípy, který bude zpívat texty Milana Lasici. To je ale jen malé okénko do celého letního programu.

Brněnská veřejnost již přivykla na Biskupský dvůr jako místo letních open air představení Městského divadla Brno. To samozřejmě nadále ve zdejších představeních v tradičních termínech a rozsahu pokračuje. Divadlo Bolka Polívky na MdB plynule navazuje.

Lze jen vítat, že se tak rozšiřuje prázdninová nabídka kultury a divadla pro Brňany i návštěvníky města. Jistě zaujme, že Letní scéna DBP bude technicky řešena jinak než při produkcích Městského divadla. Lišit se bude nejen kapacitou míst v hledišti, ale také řešením umístění jeviště a hlediště.

Představení Letní scény DBP budou začínat ve 20 hod. Předprodej od 17. května v 10 hod. v Divadlo Bolka Polívky. Bližší informace o programu na webu divadla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám