Hlavní obsah

Letní kino na nádvoří Starého pivovaru v Kroměříži zahájilo provoz

Novinky, Robert Rohál
Aktualizováno

Americkým filmem Zootropolis: Město zvířat zahájilo v úterý 5. července na nádvoří Starého pivovaru v Kroměříži provoz letní kino. Projekce, které budou probíhat během července a srpna, zajišťuje Dům kultury v Kroměříži a Kino Nadsklepí.

Foto: Robert Rohál

Letní kino na nádvoří Starého pivovaru v Kroměříži.

Článek

Zatímco na úterý 12. července bude na programu český film režiséra Dušana Kleina Jak básníci čekají na zázrak (opět s herci jako jsou Pavel Kříž, David Matásek, Lukáš Vaculík, Eva Jeníčková, Josef Somr, Jiří Lábus nebo Eva Holubová), o týden později - 19. července - bude uveden americký film Deadpool. Režie se chopil debutující Tim Miller a v hlavní roli exceluje Ryan Reynolds.

Posledním červencovým titulem bude 26. července český snímek Trabantem do posledního dechu režiséra a patrně nejznámějšího českého cestovatele současnosti Dana Přibáně. Tentokrát podnikl svou dosud nejnáročnější expedici. Posádky dvou žlutých trabantů, polského Fiatu neboli malucha, čezety, jawy a dokonce i dvou invalidních vozíků vyrazily z australského Perthu, a během půlroční dobrodružné výpravy projely Východní Timor, Indonésii, Malajsii a Thajsko.

V úterý 2. srpna by měla proběhnout projekce amerického velkofilmu Star Wars: Síla se probouzí. ­Lucasfilm a vizionářský režisér J. J. Abrams či herec Harrison Ford a mnozí další spojili síly, aby vás znovu přenesli do předaleké galaxie.

Následující úterý 9. srpna je na programu česká hořká komedie režiséra Radka Bajgara Teorie tygra, v němž se objevuje plejáda známých hereckých tváří jako Jiří Bartoška, Eliška Balzerová, Tatiana Vilhelmová, Jiří Havelka, Pavla Beretová, Jakub Kohák, Arnošt Goldflam nebo Iva Janžurová.

V úterý 16. srpna to bude americký film V zajetí démonů, což je horor režiséra Jamese Wana. O poznání jiný šálek čaje nabídne projekce 23. srpna, kdy bude promítnut dnes už legendární film režiséra Jana Hřebejka Pelíšky. Jeho děj je zasazen do konce šedesátých let - podzim 1967 až léto 1968 s krátkým epilogem přesahujícím do let sedmdesátých. Pražská vilová čtvrť Hanspaulka, jemná poetika a humorná nadsázka jsou charakteristické pro mozaikové vyprávění paralelních životních osudů tří generací mužů a žen ve zvláštním období našich dějin v roce 1968.

Původně měl sezónu ukončit v úterý 30. srpna polský dokument Bratříček Karel, podle distributorů "Karel Kryl polskýma očima", ale protože byla přeložena premiéra, není projekce tohoto snímku zatím jistá. Případný náhradní titul bude včas oznámen.

Není bez zajímavosti, že program letního kina byl sestaven s pomocí diváků na základě výzvy na Facebooku, kde uspěly konkrétně filmy jako Pelíšky, V zajetí démonů a Star Wars: Síla se probouzí.

Začátek červencových projekcí je ve 21 hod, srpnové projekce budou začínat ve 20.30 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám