Hlavní obsah

Letní dětský tábor v Maxově se vydařil

Novinky, Jiří Herlitze

Celkem 27 dětí se od 3. do 15. července zúčastnilo letního tábora v Maxově u Sloupu v Čechách s celotáborovou hrou "s moudrým loupežníkem". Pořadatelem byl Oblastní spolek Českého červeného kříže Teplice.

Foto: Jiří Herlitze

Celotáborové foto.

Článek

První prázdninovou neděli se pod bývalým teplickým zimním stadionem v Alejní sešlo 27 dětí připravených na odjezd na tábor s názvem Cesty s moudrým loupežníkem do Maxova u Sloupu v Čechách. Po příjezdu si děti vybalily věci a krátce po večeři začal program - děti polepily své oddílové vedoucí lepíky s částmi lidského těla.

První den děti začaly plnit první úkoly, vymýšlely si název, batikovaly si trika barvou svého oddílu (modří, žlutí, zelení) a vymýšlely oddílový pokřik. Dále měly za úkol stopovat zvěř a odlít její stopy. Všem se to povedlo.

Druhý den děti pašovaly přes hranice depeše pro princeznu, do které byl loupežník zamilovaný, po obědě byl na programu selfie seznam, kde oddíly musely se svými vedoucími udělat selfie na 13 místech ve Sloupu. Večer na všechny čekala diskotéka.

Třetí den byly po snídani na programu hry v lese a večer Loupíkův mixér, kde se byli dětem pouštěny znělky z pohádek a filmů, a oni museli uhodnout název.

Čtvrtý den účastníci tábora vyrazili na celodenní výlet do soukromé sklárny v Lindavě, kde si na exkurzi každý člen tábora vyfoukal vázičku.

Pátý den se vedoucí převlékli do kostýmů turistů z různých koutů světa a děti měly za úkol vymyslet produkty nebo atrakce a z turistů dostat peníze. Mělo to háček, turisté nemluvili česky, ale děti to i přes tuto bariéru úspěšně zvládly. Večer na všechny čekala oblíbená diskotéka.

Šestý den na děti čekala hra o nervy "vrať se, když to dokážeš", kde si děti chodily na stanoviště, ve kterých se hrálo o štěstí např.: Vytáhni si srdcové eso ze čtyř různých karet - pokud si dotyčný eso vytáhl mohl jít na stanoviště dál a pokud ne musel se o jedno vrátit. Po obědě si všichni zahráli hru Zachraň mě, kde děti musely přenášet po lese umělou krev na operační sál, aniž by je chytil vir. Večer byl táborák.

Sedmý den byl olympijský. Všechny čekali olympijské hry - dopolední - kliky, dřepy, odpolední - střelba vzduchovkou, šipky, hula hup a vodní, kde proti sobě soupeřily oddíly v disciplínách v bazénu. Večer bylo osobní volno.

Osmý den se děti připravily na loupežnickou show, předvedly opravdu nádherná vystoupení, mezi nimiž byla taneční, pěvecká i komická představení. Devátý den jsme hráli hru v lese, odpoledne jsme šli na zmrzlinu a večer byla diskotéka.

Desátý den se děti učily druhy ohňů a práci s buzolou, odpoledne je čekala trasa v lese, na které odpovídaly 18 otázek. Večer čekala děti stezka odvahy. Jedenáctý den bohužel nepřálo počasí, a tak se na to lepší čekalo u promítání pohádek. Odpoledne si děti mohly koupit spousty dárků za "loupíky", které po dobu tábora nasbíraly za plnění úkolů. Dvanáctý den byl den odjezdu.

Poděkování patří týmu RS Maxov, zaměstnancům OS ČČK Teplice v čele s ředitelkou Bc. Alexandrou Svobodovou a členům MS ČČK NDP.

Veškeré fotografie a informace k táboru jsou na www.mscckndp.webnode.cz nebo na facebooku MS ČČK NDP. Na webových stránkách je možnost již teď zamluvit místo na příští rok. Také své děti můžete přihlásit na kroužky přes online přihlášky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám