Hlavní obsah

Letiště u Panenského Týnce se promění v městečko plné zábavy

Novinky, Petr Matula

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další ročník multižánrového festivalu s názvem Open Air festival je pro návštěvníky připraven na tento víkend. Přípravy jsou v plném proudu a očekávaný nával návštěvníků všech věkových kategorií si vyžaduje pečlivé přípravy.

Foto: Petr Matula
Článek

Již počtvrté zavítali organizátoři multižánrového festivalu na letiště v Panenském Týnci. Letištní plocha o délce 2505 m a šířce bezmála 50 m, která je z části zatravněna, je ideálním místem pro výstavbu festivalového městečka, které nabídne bohatou zábavu již od čtvrtečních odpoledních hodin.

Právě čtvrteční program je velmi zajímavý pro všechny návštěvníky, kteří by se rádi na festival podívali a následně se rozhodli, že si zakoupí vstupenku na celý víkend. Čtvrteční program je pro všechny kompletně zdarma. Z programu můžeme vybrat například kapelu Plees the Trees která vystoupí v 17 hodin. Velmi oblíbená je také kapela Vypsaná fiXa, která vystoupí ve 21:30. Od půlnoci se postará o dávku dobré muziky DJ Jirka Neumann, který zahraje hity 80. a 90. let a své gramofony nezastaví až do páté ranní. 

Páteční program začíná již ve 13:30. Na třech dominantních stagích se představí další známé kapely jako například Mandrage, Monkey Bussines, Zrní, Umakart. Páteční program nabídne kromě skvělé hudby také spoustu zábavy a obsáhlý doprovodný program. 

Sobotní den je pomyslným vrcholem festivalu, opět zde můžeme zmínit několik kapel, které si zde najdou své příznivce. Například Koblížci, Bratři Ebenové, Peter Bič Projekt, Tata Bojs a samotným vrcholem je britská formace Underworld, která se proslavila svým singlem Born Slippy, jenž byl použit ve filmu Trainspotting. Za zmínku určitě stojí také vystoupení s názvem Na stojáka,  které mnozí znají z televizních obrazovek. Můžete se tak živě setkat s aktéry této stand up show.

Volné chvíle lze vyplnit procházkou do nedaleké obce Panenský Týnec, který se může pyšnit svou magickou dominantou - nedostavěným chrámem ze 14. století. Pověst chrámu je založena na výpovědích psychotroniků. Chrám prý ukrývá silné energetické místo s léčivými účinky. Pozitivní zóna tlumí deprese, přináší dobrou náladu, elán a radost ze života, pomáhá nemocným. Ať už na sobě pocítíte léčivé účinky, nebo ne, výlet do Panenského Týnce je opravdu zajímavý a nedostavěné torzo gotické stavby nesmírně působivé.

Po cestě zpět do areálu festivalu se mohou návštěvníci svlažit u studánky, anebo se rovnou vykoupat v rybníku u cesty.

Pro návštěvníky, kteří jsou připraveni na celovíkendový pobyt v areálu, je zajištěno vyhrazené místo na stanování. Velmi dobře organizačně rozdělené je parkování. Doprava na festival se nabízí pro návštěvníky několika způsoby, někteří volí vlastní automobil, jiní autobusovou dopravu, a některým vyhovuje vlak. Právě jím cestuje mnoho návštěvníků. Mohou vystoupit na zastávce Vrbno nad Lesy nebo Telce. Vzdálenost z vlakového nádraží v Telcích je o málo delší, ovšem je možné využít polní cesty, která trasu výrazně zkrátí asi na 1,5 km. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám