Hlavní obsah

Leontinka opět pomohla zrakově postiženým umělcům

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nadace Leontinka uspořádala ve středu 20. června již sedmý benefiční Koncert pro Leontinku, na kterém vystoupili zrakově postižení hudebníci - studenti Konzervatoře Jana Deyla spolu se svými pedagogy. Koncert se již podruhé konal v prostorách pražského Musea Kampa v Sovových mlýnech.

Foto: archiv nadace
Článek

Hlavním partnerem této výjimečné akce se stala opět společnost HSBC Bank plc – pobočka Praha, událost dále podpořily společnosti Kooperativa, EXX, Magistrát hl. m. Prahy a v neposlední řadě také samotné Museum Kampa - Nadace Jana a Medy Mládkových. Výtěžek koncertu umožní další vzdělávání mladých umělců se zrakovým handicapem.  

Nadace Leontinka pokračuje v tradici benefičních koncertů studentů Konzervatoře Jana Deyla, jejichž hlavním partnerem je HSBC Bank. Poslední představení přineslo žánrově rozmanitá díla světových autorů od baroka až po jazz a modernu 20. století.  

V úvodu koncertu předala společnost HSBC Bank Nadaci Leontinka šek na částku 450 000 Kč pro projekt Stipendium Leontinka, ze kterého zrakově postižení studenti hudby získávají prostředky na studium. Například studentka zpěvu Petra M. může díky stipendiu studovat zpěv na prestižní italské konzervatoři Conservatorio Statale di Musica Luigi Cherubini.  

„Banka HSBC je potěšena, že již čtvrtým rokem může využít svých finančních prostředků k podpoře Nadace Leontinka,“ uvedl Mark Winterflood, generální ředitel HSBC Bank plc – pobočka Praha. “Posláním Nadace Leontinka je pomáhat dětem a studentům se zrakovým postižením a rozvíjet jejich talent a úspěchy. Spolupráce s Nadací Leontinka a Konzervatoří Jana Deyla je pro nás inspirující. Jsme velmi poctěni, že jsme mohli být součástí tohoto koncertu, který se konal v předvečer jarní rovnodennosti,” dodal.

K novým stipendistům Leontinky patří mimořádně talentovaný Jan A., zrakově postižený student hry na tubu s vynikajícími výsledky ve studiu i v soutěžích. Jan A. letos maturuje na Konzervatoři Jana Deyla a od září 2012 přechází na Pražskou konzervatoř, kde bude plně integrován mezi vidící studenty.  

K působivé atmosféře koncertu přispělo také inspirativní prostředí Sovových mlýnů. Všichni přítomní tak měli možnost prožít mimořádný umělecký zážitek umocněný propojením obou světů – světa vidících se světem zrakově postižených. Nadace Leontinka děkuje všem zúčastněným partnerům za jejich podporu a všem účinkujícím za hodnotný umělecký i lidský zážitek.  

(Příjemci peněz si nepřejí uvádět jméno, jde o jejich osobní záležitost.)  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám