Hlavní obsah

Lenka Filipová ve Zlíně nabídne své známé hity, ale i skladby z připravovaného alba

Novinky, Petra Svěráková

Známá česká kytaristka, ale také zpěvačka, šansoniérka, hudební skladatelka a textařka Lenka Filipová přijede do Zlína. Ve čtvrtek 13. prosince vystoupí na Malé scéně.

Foto: archiv agentury Velryba

Oblíbená kytaristka a zpěvačka Lenka Filipová.

Článek

V komorním koncertu, který je věnovaný celé řadě úprav věhlasných skladeb pro klasickou kytaru, zazní i úpravy lidových písní, šanson nebo ukázky keltských skladeb z připravovaného nového alba. "Návštěvníci se ale mohou těšit také na několik největších hitů jako například skladby Zamilovaná, Prý se tomu říká láska, Za všechno může čas a další," řekla PR manažerka pořádající Agentury Velryba Petra Svěráková.

Na české a slovenské kulturní scéně je tato populární zpěvačka značkou hudební kvality, úspěchu, ale i neobyčejné lidské skromnosti. Koncerty jsou plné emocí a virtuózních hudebních výkonů.  

Lenka Filipová je jediným českým a slovenským interpretem, který spojuje klasickou kytaru se zpěvem. Tyto nádherné koncerty doprovází Sean Barry na irskou harfu a Jindřich Koníř na sólo piano a klávesy v úpravě pro symfonický orchestr.

Zpěvačka a kytaristka studovala na pražské konzervatoři a poté na Mezinárodní hudební akademii v Paříži obor klasická kytara. Dosud vydala 10 řadových alb, 4 klasická kytarová, 3 výběrová alba Best of a akustické DVD/CD LIVE. Většina z nich byla oceněna jako zlatá nebo platinová. Působí také jako autorka hudby a řada jejich skladeb se stala velkými a trvalými hity.

Koncertovala ve všech zemích Evropy, Japonsku, USA a Kanadě. Získala Grand Prix na kytarovém festivalu v Nizozemských Antilách. V roce 1997 obdržela českou Cenu Grammy a podnikla dvě koncertní turné s Francisem Cabrelem. V roce 2008 byla dokonce hudebním hostem koncertu Céline Dion. V současné době se věnuje hlavně koncertování s projektem Concertino a připravuje další projekty.

Reklama

Výběr článků

Načítám