Hlavní obsah

Legendární pohádka Tři oříšky pro Popelku se opět vrací na Moritzburg

Novinky, Vratislav Konečný

Zpráva o smrti herce Rolfa Hoppeho, který hrál v Popelce královského otce, připomenula nehynoucí oblibu filmové klasiky, točené z části na saském Moritzburgu. Od soboty 17. listopadu je na zámku opět otevřena výstava Tři oříšky pro Popelku. Tentokrát i s českými texty a českým filmem. Potrvá do 3. března 2019.

Foto: Gabriele Hilsky

Královské sídlo filmové Popelky, saský zámek Moritzburg u Drážďan

Článek

Němci vzali Popelku za svou, výstavu během několika let navštívilo přes milion lidí, z toho přes 100 tisíc z Čech. Pro naše návštěvníky jsou všechny texty v češtině.

Dozvíte spoustu věcí o natáčení, uvidíte původní kostýmy nebo si vyzkoušíte filmové kostýmy. Pro většinu velkých i malých princezen a pohádkových princů je návštěva vánočním a zimním rituálem. Jezdí sem opakovaně.

Výstava se nevěnuje jen hercům a místům, kde se filmová pohádka natáčela. Tvůrci výstavy se snažili vdechnout pohádce nový život a na výstavě zachytit její magickou atmosféru. Exponáty, multimediální zastávky a láska k detailu, která z výstavy čiší na každém kroku, vtáhnou návštěvníky do pohádky.  

Popelka v české verzi v zámeckém kině 

Po řadu let se promítala na zámku Popelka v německé verzi, nyní uslyšíte nádherný zvonivý hlas Libušky Šafránkové, jak ho znáte z kina nebo televize, kde patří k tradičním vánočním pohádkám. 

Samozřejmě nejen Popelčin hlas, ale všech skvělých herců, Výstava o Popelce je celá v češtině. Film bude promítán v originálním českém znění, a to 24. listopadu, 1. prosince, 26. ledna a 2. února vždy v 15 hodin.

Kostýmy v Kamenném sále

V Kamenném sále si lze vyzkoušet kopie filmových kostýmů. Jde o jednostranné kostýmy, které si lze natáhnout přes šaty a které mají originální podobu a šněrování pouze zepředu a zezadu.

Na výstavě je povoleno fotografovat a Kamenný sál je perfektní kulisou pro fotografie v kostýmech.

Pod obřím jelením parožím

V sále se kromě legendárního šestašedesáteráka nachází mezi řadou trofejí také paroží vymřelého obřího jelena a řada loveckých trofejí z doby Augusta Silného.

Na zámku Moritzburg se tak nachází jedna z nejvýznamnějších sbírek loveckých trofejí na světě. Pro saskou panovnickou dynastii byl Moritzburg již v 16. století oblíbeným místem výstředních lovů.

Vstupenky na rezervaci

Fanoušci a návštěvníci mají možnost rezervovat si vstupenku na výstavu přímo pro konkrétní časový úsek (tzv. Zeitfenster tj. hodinové okno pro vstup do zámku). Po vstupu mohou na výstavě zůstat, jak dlouho chtějí až do zavírací doby.

Online předprodej na www.popelka-moritzburg.cz. Vstupenky je možné koupit v předprodeji přímo v návštěvnickém centru zámku Moritzburg nebo na dalších předprodejních místech, např. v Drážďanech.

Časové vstupenky mají oproti normálním vstupenkám výhodu, že zaručují vstup v rezervovaném hodinovém intervalu a odpadá čekání před zámeckou pokladnou.

Reklama

Výběr článků

Načítám