Hlavní obsah

Legendární kapela Poutníci vystoupí v Kroměříži, kde oslaví padesát let umělecké kariéry

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bluegrasová a country kapela Poutníci zahájila v roce 2020 už svou jubilejní sezonu s číslem 50. Jednou z prvních zastávek jejich turné bude ve čtvrtek 23. ledna v 19 hodin také Divadelní sál Domu kultury v Kroměříži.

Foto: archiv Poutníci

Kapela Poutníci už vystupuje 50. sezónu.

Článek

Za 50 let existence se v kapele vystřídala řada muzikantů, z nichž někteří patřili a patří mezi to nejlepší, co české country a bluegrass mohou nabídnout: Robert Křesťan, Luboš Malina, Svaťa Kotas nebo Jan Máca.

Současná sestava hraje ve stejném obsazení již 11 let. Na banjo a dobro je to Peter Mečiar – 15 let u kapely, na mandolínu Jan Máca – 23 let Poutníkem, kytarista a zpěvák je Jakub Bílý – 11 let odehraných u Poutníků a 40 let služby u tohoto souboru má za sebou Jiří Pola – Karas, kontrabasista a kapelník.

Za dobu svého působení vydala kapela patnáct CD nebo LP, poslední nosič produkoval Supraphon v roce 2017, a sice 2CD s názvem Zlatá éra.

Na jaře 2020 vychází už 16 titul s názvem Stíny na střechách. Některé novinky z tohoto CD, ale hlavně poutnické hity, jako jsou písně Panenka, Pojďme se napít či Hotel Hillary, zazní samozřejmě i na jejich koncertě k jubilejnímu výročí.

Předprodej vstupenek na kroměřížský koncert skupiny Poutníci začal už od listopadu 2019 na pokladnách Domu kultury v Kroměříži a online.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám