Hlavní obsah

Legendární Bubník truchlí nad demolicí zimního stadionu

Novinky, Ari Lieberman

Ministerstvo kultury ve středu 27. července potvrdilo pokutu ve výši 150 000 korun magistrátu hl. m. Prahy za demolici památkově chráněné budovy zimního stadionu na Štvanici. Demolice rozladila i legendu našeho hokeje Augustina Bubníka.

Foto: Ari Lieberman

Legenda našeho hokeje Augustin Bubník je rozhořčen kvůli demolici zimního stadionu na Štvanici, kde se svými spoluhráči zažil mnoho šťasných zážitků

Článek

Český hokej a krasobruslení zchudly o část své bohaté a úspěšné historie. Kvůli špatnému stavu byla zbourána první hala s umělou plochou v republice. Památkově chráněný zimní stadion na pražské Štvanici, který byl dějištěm čtyř světových šampionátů, nenávratně zmizel pod lopatami buldozerů.

Za tento čin byla vlastníkovi objektu, magistrátu hlavního města Prahy potvrzena ministerstvem kultury 27. července pokuta ve výši 150 000 korun.

Bezohledná demolice této historické budovy rozladila i legendu československého hokeje Augustina Bubníka, který se svými spoluhráči na tomto stadionu prožil mnoho šťastných zážitků. V následujícím videu nám řekne více.

Reklama

Výběr článků

Načítám