Hlavní obsah

Ledové sochy na Harfě budou mít podobu postav z večerníčků

Novinky, Jiří Cysař

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud patří k vašim oblíbeným hrdinům postavičky z večerníčků, rozhodně nezapomeňte o víkendu 6. a 7. února navštívit pražskou Galerii Harfa. Uskuteční se zde 5. ročník Festivalu ledových soch - letos právě s "večerníčkovskou" tematikou.

Foto: archiv pořadatele
Článek

V rukou umělců zde prosté ledové kvádry nabudou novou podobu a přenesou vás do světa dětských fantazií. Nenechte si ujít zajímavý program, který oba dny začne od 14 hodin.

Střecha Galerie Harfa pravidelně každý rok během mrazivé zimy ožívá v rytmu Festivalu ledových soch. Tato akce je největší událostí svého druhu pořádanou v České republice a v letošním roce oslaví první půlkulaté výročí.

Každý z ročníků je věnován jednomu konkrétnímu tématu. Zatímco letos se bude jednat o populární postavičky z českých večerníčků, loni jsme si zde mohli prohlédnout známé atlety vyvedené v ledu, v předcházejících letech pak sochy s tematikou zimních olympijských her, zvířata v polární zoo nebo portréty předních českých a zahraničních politiků.

Pokud máte svůj oblíbený večerníček, rozhodně nezapomeňte pro svého favorita hlasovat v soutěži o nejkrásnější ledovou sochu. Konečné výsledky budou vyhlášeny v neděli odpoledne. Během celého víkendu na děti také čekají drobné soutěže. Den si navíc můžete zpestřit nakupováním nebo aktivním pohybem. Stačí si na místním ledovém kluzišti PRE ARENA zapůjčit brusle a pak už se jen prohánět s větrem o závod.

Reklama

Výběr článků

Načítám