Hlavní obsah

Ledové sochy budou v lednu na Pustevnách tvořit tři desítky výtvarníků

Novinky, Marcel Vašut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patnáctý ročník Sněhového království na Pustevnách se letos uskuteční 10. až 20. ledna 2013. Sochy zde bude tvořit na 30 výtvarníků.

Foto: Marcel Vašut
Článek

Případná návštěva Beskyd v okolí Rožnova pod Radhoštěm může být počátkem ledna spojena s jedinečnou akcí na Pustevnách. Od 10. do 20. ledna 2013 se zde totiž uskuteční již 15. ročník Sněhového království na Pustevnách. I letos, jak už je tradicí, se veřejnosti představí profesionální výtvarníci, kteří tu budou vytvářet ledové sochy. V sobotu 19. ledna bude na programu finále soutěže škol.

Celkový počet bude 11 soch plus následující víkend vznikne 6 soch školních týmů. Díky velkokapacitnímu stanu a výrobě ledu v mrazírnách, je akce nezávislá na počasí. Sněhové sochy vytvářejí až čtyřčlenné týmy ze sněhových válců o průměru a výšce 3 metry, o objemu 22 metrů krychlových a hmotnosti 11 tun. Ledové sochy se tvoří z 20 kusů ledových bloků o celkové hmotnosti až 1000 kg, a vytvářejí je dvoučlenné týmy. 

Celý program a video z minulého ročníku můžete zhlédnout zde: Turistické informace z Rožnova pod Radhoštěm

Reklama

Výběr článků

Načítám