Hlavní obsah

Led na rybníku děti neunesl, z vody je dostal jeden z rodičů a hasiči

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Informaci o dvou dětech, které se probořily do rybníka v Radostovicích na Havlíčkobrodsku, dostali hasiči ve středu krátce po půl čtvrté odpoledne. Jedno z dětí se z vody dostalo na břeh a zalarmovalo pomoc, druhé dvě se až do příjezdu hasičů snažil vytáhnout jeden z rodičů.

Foto: HZS

Ilustrační foto

Článek

"Tři děti, dva chlapci a dívka, se odpoledne vydaly klouzat na dřevěné desce na místní rybník. Přesně uprostřed rybníka se pod nimi led probořil. Jeden z chlapců se dostal na břeh, doběhl domů a zalarmoval rodiče," popsala drama mluvčí hasičů Petra Musilová.

Rodiče se okamžitě vydali k rybníku a povolali hasiče. Jeden z rodičů skočil do ledové vody a vydal se dětem, které se držely dřevěné desky, na pomoc.

"Muž je dostal téměř ke břehu ještě před příjezdem hasičů. Ti mu pak pomohli děti vytáhnout, zabalili je do dek a poskytli jim teplo v zásahovém ve. Děti naštěstí neutrpěly žádná poranění," dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám