Hlavní obsah

Lázeňský hotel Morava se stal Stavbou roku Zlínského kraje

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlavní cenu v soutěži Stavba roku 2015 ve Zlínském kraji v kategorii Občanská vybavenost získal lázeňský hotel Morava za stavební úpravy. Představitelé lázeňské společnosti ji převzali na slavnostním vyhlášení výsledek XIV. ročníku soutěže 26. května v Otrokovicích.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Nové pokoje a zařízení kuchyně v hotelu Morava. Foto: autor

Článek

„Investorem stavebních prací byly Lázně Luhačovice, a. s., akce probíhala od prosince 2014 do června loňského roku,“ sdělil generální ředitel lázní Eduard Bláha.

V polovině června 2015 byla po sedmi měsících dokončena první etapa rekonstrukce oblíbeného hotelu Morava, který byl postaven v roce 1927. „Cílem modernizace, která si vyžádala 80 miliónů korun, bylo zkvalitnění ubytovacího standardu i dalších služeb na úrovni kategorie tří hvězdiček Superior,“ přiblížil záměr vedení lázní Eduard Bláha. 

V hotelovém komplexu, který tvoří čtyři vzájemně propojené objekty, byly pokoje v hlavní budově i v pravém přilehlém křídle doplněny především o sociální zařízení a vybaveny novým nábytkem.

„Modernizace se dotkla i krajního objektu D, kde byla na pokojích zrekonstruována sociální zařízení, vyměnili jsme nábytek i koberce. Všechny pokoje jsou nyní vybaveny moderními televizory, Wi-Fi připojením k internetu a telefonem. Dokončené práce se netýkaly objektu A, který se nachází vlevo od hlavní budovy. Ovšem v další etapě i zde počítáme s úpravami, které budou zahrnovat například výstavbu bazénu,“ doplnil informace výkonný ředitel lázní Jiří Dědek.

Změnu k lepšímu pozná host hned při vstupu v recepci, u příjmu a časování procedur či v kavárně. Díky citlivé rekonstrukci odrážející historický charakter budovy září novotou i dvě jídelny, kde se podařilo zachovat původní stoly i židle z dvacátých let minulého století. Rozšířila se i nabídka v oblasti gastronomie. Nyní je možné si objednat podobně jako v hotelu Palace výběrovou stravu.

„Mezi poskytovanými službami nechybí ani kadeřnictví nebo prodej doplňkového sortimentu. Výkonná vzduchotechnika a plynová kotelna, která nahradila nevyhovující centrální rozvod páry, zase přispějí k lepší tepelné pohodě v celém komplexu. Vyměněny byly však i elektrické a vodovodní rozvody, které nejsou na první pohled pro hosty viditelné. Naopak nová čelní fasáda i z dálky působí čistě a dokresluje celkové změny v hotelu,“ dodal Jiří Dědek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám