Hlavní obsah

Lázeňská sezóna v Luhačovicích začne třídenním Otevíráním pramenů

Novinky, Denisa Ižová

Letošní lázeňská sezóna v Lázních Luhačovice začne v pátek 12. března tradičním třídenním pásmem programů Otevírání pramenů.

Foto: Lázně Luhačovice

Zahájení sezóny

Článek

V sobotu čeká návštěvníky přímý přenos rozhlasového pořadu Tobogan (11.00 hod.) s Alešem Cibulkou, koncert skupiny AG Flek na Lázeňském náměstí od 16.00 hod. a jarmark lidových řemesel. Slavnosti vyvrcholí svěcením pramenů v neděli 14. května, kterému bude předcházet slavnostní mše svatá od 10.00 hod. Neděle vyvrcholí odpoledním vystoupením folklorních souborů v 15.00 hod.

Na zahájení sezóny se očekává tradičně vysoká účast lázeňských hostů, ze Slovenska. Všechny potěší dobové kostýmy, historické automobily, velocipédy a pestrý program.

Posvěcení pramenů se uskuteční hned po slavnostní mši svaté v kostele svaté Rodiny. Trasa povede tradičně od pramene svatého Josefa přes Ottovku až ke kapli svaté Alžběty. Po celé dopoledne ožije lázeňský park vystoupeními folklorních souborů u pramenů, které se následně představí v hlavním odpoledním programu v 15.00 hod. na Lázeňském náměstí. Programy jsou volně přístupné veřejnosti. 

Nedílnou součástí lázeňských pobytů je vyplnění volného času. Lázně vždy byly a zůstaly centrem společenského života a bohatého kulturního dění. Vedle léčebné tak plní i další významné funkce ve prospěch klientů i obyvatel regionu.

I letos připravují Lázně Luhačovice, a.s. v Lázeňském divadle celou řadu pořadů dramatického, i hudebního žánru, k nimž patří prestižní Festival Janáček a Luhačovice (17. - 21. 7. 2017). Velké pozornosti a oblíbenosti se také těší Akademie Václava Hudečka, která letos vstoupí do svého 21. ročníku (31. 7. - 11. 8.). Své stálé příznivce má přehlídka komorní divadelní tvorby Divadelní Luhačovice, jejímž kmotrem letos bude herec Emil Horváth ml. Termín přehlídky je od 20. do 26. srpna.

Své stálé místo v programu má také Luhačovické řezbářské sympozium, jehož termín bude od 5. do 10. června. Prodloužený víkend od 15. do 17. června bude již popáté patřit Luhačovické divadelní sešlosti, při které se představí tři amatérské divadelní soubory z České republiky, Slovenska a letos mimořádně i Rakouska. Od 6. do 9. září rozezní Luhačovice krásná a měkká slovenština během 5. ročníku Dnů slovenské kultury.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám