Hlavní obsah

Lampionový průvod se vydal Jantarovou stezkou do Dolních Vítkovic

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Průvod Dolní Vítkovice pořádají ve spolupráci s nedalekým OC FORUM Nová Karolina již od roku 2014 a za tu dobu se stal tradiční akcí, kterou vždy navštíví zhruba tisícovka návštěvníků.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 30.4.2018 Průvod Jantarovou stezkou pod vysokou pec č. 1 v Dolních Vítkovicích.

Článek

Start průvodu byl v pondělí 30. dubna v 18 hodin od lávky u obchodního centra FORUM Nová Karolina, odtud pokračoval Jantarovou stezkou až do Dolních Vítkovic s cílem u Vysoké pece č. 1 - Bolt Tower.

Pořadatelé rozdali dětem lampiony, s nimiž doputovaly až k cíli cesty. Tam dostali všichni účastníci špekáčky z Uzenářství Chodura, opět zdarma.

„Jedná se o typicky rodinnou akci, někde pálí čarodějnice, u nás se pro opékání špekáčků znovu rozhořel oheň pod vysokou pecí, což je symbolické,” konstatoval ředitel Dolních Vítkovic Petr Koudela.

Pořadatelé připravili oheň, náčiní na opékání a poskytli špekáčky. Bylo k dostání pivo. Hrála hudba, děti se vyřádily na skákacích hradech. Poslední den v dubnu bylo v Dolních Vítkovicích veselo.

„Mám dvě malé děti, tak jsme tady vyrazili. Chodíme sem již od roku 2014, kdy se po Jantarové stezce vyšlo poprvé. Dětem se tady líbí. Dáme si špekáčky, které "dopapá" samozřejmě maminka. Dětem se tady líbí. Je tu spousta atrakcí. Pro dospělé kromě opečených párků i dobré pivečko,” řekla maminka Gabriela.

Den otevřených dveří ve Vítkovicích

První květnový den se ve Vítkovicích uskuteční Den otevřených dveří. Akce, kterou tradičně Dolní Vítkovice pořádají ve spolupráci se strojírenskými firmami z Vítkovic. I letos sdružuje několik organizátorů.

„Podstatou akce je a do budoucna zůstane právě propojení s výrobními provozy. Je to jedinečná příležitost, jak veřejnosti ukázat, že technika má v našem regionu své místo, že práce ve strojírenství a výrobě nemusí být špinavá, a že technika, se kterou se děti možná poprvé setkají u nás ve Světě techniky, může být jejich zaměstnáním,” informoval Petr Koudela.

Návštěvníci tedy v jeden den mohou zcela jedinečně a za speciálních bezpečnostních podmínek nahlédnout do výrobních provozu skupiny Cylinders Holding a společnosti Vítkovice Gearworks, Vítkovice Doprava či V-Nass, a. s., kde budou probíhat komentované prohlídky jednotlivých provozů i programy pro děti. Zároveň se občerství a pobaví v Dolních Vítkovicích.

Mezi jednotlivými místy konání bude zdarma jezdit oblíbené Vítkovické metro a letos poprvé také speciální historický autobus společnosti Arriva s kapacitou 50 osob.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám