Hlavní obsah

Kvůli mině na zimním stadionu policie evakuovala stovku lidí

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Okamžitou evakuaci všech osob z areálu hokejové haly PSG Zlín nařídili v úterý 24. ledna dopoledne policisté kvůli nálezu předmětu připomínajícího protitankovou minu.

Foto: Archiv HC PSG Zlín

PSG aréna.

Článek

„Halu muselo ihned opustit více než sto osob včetně dětí,“ sdělila policejní mluvčí Lucie Javoříková. 

V úterý dopoledne krátce po desáté hodině přijali policisté oznámení o podezřelém předmětu v malé hokejové hale zimního stadionu ve Zlíně. Předmět o průměru 30 centimetrů připomínal protitankovou minu.

„Na místo ihned vyjely policejní hlídky včetně psovoda a hasiči. Do haly byl vyslán i policejní pyrotechnik. Mezitím policisté evakuovali osoby, které se v budově nacházely. Jednalo se celkem o 93 dětí a pět učitelů, kteří zde byli na veřejném bruslení. Ostatní evakuovaní byli zaměstnanci zdejší firmy a stadionu. Celkem se jednalo o 107 osob,“ upřesnila policistka.

Podezřelý předmět našel v technické místnosti pod ledovou plochou nový majitel, který si prostory přebíral a nález oznámil Policii ČR. „Pyrotechnik z Frýdku-Místku krátce po poledni ohledal dotyčný předmět a zjistil, že se jedná o cvičnou protitankovou minu bez pyrotechnicky aktivních látek. Předmět si odvezl k odborné likvidaci,“ dodala Lucie Javoříková.

Po odjezdu pyrotechnika byl v jednu hodinu odpoledne opět obnoven provoz haly pro veřejnost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám