Hlavní obsah

Květnové změny ve Znojmě: placená parkoviště opět placená, městské autobusy přestanou jezdit zdarma

Novinky, Redakce Novinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od 1. května se ve Znojmě zruší opatření, která platila v souvislosti s bezplatným parkováním a bezplatnou městskou autobusovou dopravou. Blokové čištění bez odtahů bude probíhat až do 24. května.

Foto: Městský úřad Znojmo

Znojmo - ilustrační foto

Článek

„V návaznosti na rozvolňování opatření, se kterými přišla vláda v souvislosti s příznivým vývojem pandemie koronaviru v ČR, přistupuje i znojemská radnice k rušení některých opatřeních,” informovala Zuzana Pastrňáková, tisková mluvčí radnice.

Od 1. května bude ve městě platit standardní režim parkování, tj. placená parkoviště budou opět placená a místa v městské památkové rezervaci vyhrazená pro držitele parkovacích karet budou sloužit opět jen jim.

Od 1. května se také ruší městská autobusová doprava zdarma. MHD zdarma bylo jedním z prvním preventivních opatření, která radnice na ochranu řidičů a cestujících přijala (ve Znojmě se zdarma jezdilo od 16. března, MHD zdarma tedy končí 30. dubna).

Blokové čištění ulic bez nutnosti přeparkovat auta bude probíhat až do 24. května. Čištění jako takové bude probíhat podle původně naplánovaných termínů, ale ulice nebudou označeny dopravním značením se zákazem stání a nebudou odtahována zaparkovaná vozidla.

Efektivnější systém čištění ulic veškerou technikou, které ve městě probíhá roky, začne od pondělí 25. května. To bude nutné už auta z čištěné ulice přeparkovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám