Hlavní obsah

Kvalitnější a rychlejší rentgenové snímky poskytuje nové vybavení valašskomeziříčské nemocnice

Novinky, Radka Miloševská

Radiodiagnostické oddělení Nemocnice Valašské Meziříčí zakoupila zcela nový panel pro snímkování pacientů. Nový komponent do rentgenového přístroje zkvalitňuje zobrazení snímků a rovněž jejich zpracování je rychlejší.

Foto: Michal Václav

Vedoucí laborant radiodiagnostického oddělení Nemocnice Valašské Meziříčí Bc. Tomáš Tejkl s novým panelem.

Článek

Panel má integrovanou interní paměť, která umožnuje uložení až 100 snímků, zlepšuje kvalitu obrazu díky snížení šumu a oproti předchozím verzím je lehčí, odolnější a příjemnější při manipulaci.

„Snímek po expozici vidíme do dvou vteřin v náhledu a plně vykreslen je asi za šest vteřin na monitoru počítače. Nový panel nám umožní provádět vyšší počet snímků i mimo naše oddělení, například v situacích, kdy je pacient kvůli zdravotnímu stavu hůře mobilní a nemůže dorazit k nám na radiodiagnostické oddělení. Nejčastěji se v těchto případech jedná o pacienty oddělení ARO či JIP, kdy laborant přichází za nimi s pojízdným rentgenem,“ uvedl vedoucí laborant radiodiagnostického oddělení Nemocnice Valašské Meziříčí Bc. Tomáš Tejkl.

Na snímkovně má nyní personál k dispozici dva flat panely, což výrazně usnadňuje práci tím, že není nutné s vybavením tolik manipulovat mezi jednotlivými vyšetřeními. Vyšší počet provedených snímků zajistí také výkonnější baterie panelu, kterou může personál navíc snadno vyměnit za pomocí jedné ruky. 

Reklama

Výběr článků

Načítám