Hlavní obsah

Kutnohorští policisté debatovali s dětmi o nebezpečích číhajících na sociálních sítích

Novinky, Vratislav Konečný

O nebezpečí, které na děti a mladistvé číhá na sociálních sítích, slýcháme denně. Děti se uzavírají do kybersvěta, odtrhují se od reality. Všechna virtuální přátelství nekončí happy endem. O tom s dětmi diskutují v besedách i policisté, tentokráte kutnohorští v dětském domově ve Zruči

Foto: archiv PČR Kutná Hora

Poručík Vendulka Marečková beseduje se zručskými dětmi

Článek

Prevence je v tomto ohledu velmi důležitá. I proto policisté sledují možná rizika, která s sebou přináší například internet a využívání sociálních sítí. Zde je spousta příležitostí, jak upozornit děti a dospívající na nebezpečí, se kterými se mohou na internetu setkat, jak se jich vyvarovat a jak jim čelit. 

Ve středu 19. listopadu o této problematice hovořila s dětmi zručského domova policistka Mgr. Vendulka Marečková z oddělení tisku a prevence. Poskytla jim mnoho cenných rad a doporučení s využitím poznatků z vlastní praxe a s uvedením konkrétních případů, kdy byly děti ohroženy prostřednictvím internetu nebo mobilního telefonu.

Od šikany po zneužití

„Protože víme, že různé formy kyberšikany, kybergroomingu - tedy jednání osoby, která se snaží zmanipulovat vyhlédnutou oběť a donutit ji k osobní schůzce, kyberstalkingu – nebezpečného pronásledování, a další nebezpečné jevy mohou přerůst do obtížně řešitelných situací, je důležité s dětmi a dospívajícími v tomto duchu pracovat,” dodala Marečková.

Setkání nebylo poslední, obě strany se domluvily na společné spolupráci a dalších besedách například na téma Trestní odpovědnost.

Reklama

Výběr článků

Načítám