Hlavní obsah

Kurzy Alfa v Kraslicích

Novinky, Mikuláš Zoubek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kurzy Alfa probíhají asi 25 let na všech kontinentech. Pořádají se ve 167 zemích světa. Od září budou i v Kraslicích. Jde o neformální setkávání lidí, kteří se zajímají o křesťanství, ale do žádné církve nechodí.

Foto: Mikuláš Zoubek

Bývalé kino Kraslice

Článek

Co jsou kurzy Alfa?

Kurz je určen široké veřejnosti. Je mnoho lidí, kteří se o křesťanství zajímají a chtěli by se o tom něco dozvědět, ale do žádné církve nechodí. Řada lidí by chtěla o křesťanství diskutovat, ale spíše nezávazně. Právě takovým lidem je kurz určen. Jde o 12 večerních setkání, jejichž součástí je společná večeře, krátká přednáška a potom rozhovor. Je to příležitost k diskuzi, ale také možnost poznat nové lidi. Kurzy jsou zdarma a každý účastník může kurz kdykoliv ukončit.

Jak vznikly kurzy Alfa?

Tento projekt vznikl v Anglii před více než 20 lety v anglikánském kostele Holy Trinity Brompton v Londýně. Kurzy se postupně rozšířily do celého světa. V současné době probíhá na celém světě asi 55 tisíc kurzů Alfa ve 112 jazycích. Organizátoři dodržují stejný vzor a jejich cílem je vytvořit diskusní prostor jak pro ty, kteří o křesťanství už něco vědí, tak i pro ty, kteří o křesťanství nevědí vůbec nic. Kurzy Alfa nejsou konfesijní a podporují je různé křesťanské církve.

Alfa v České republice

Kurzy fungují také v mnoha městech České republiky a mají svou webovou stránku http://www.kurzyalfa.cz/. V Karlovarském kraji probíhají dosud kurzy Alfa jen v Karlových Varech. Od září 2012 to bude nově i v Kraslicích. Půjde o středy večer od 19 hodin v klubu Šnek (=bývalé kraslické kino). Všichni jsou srdečně zváni. První setkání bude ve středu 19. září a do Vánoc bude kurz ukončen. Přednášet bude dr. Mikuláš Zoubek. Pokud máte zájem, můžete napsat na mikulas.zoubek@seznam.cz.  Těšíme se na setkání s vámi.                                                                             

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám